Vše o mechanikách nového TFT setu
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Vše o mechanikách nového TFT setu

Vše o mechanikách nového TFT setu

Ajkaaa

Ajkaaa

23. 5. 2022 16:00

Informace o nových dracích a Augmentech ze setu 7.

Reklama

Dragonlands, tedy sedmý set Teamfight Tactics pomalu přichází na PBE a proto vývojáři pustili do světa veškeré informace, které bychom mohli potřebovat. Přečíst si o nových třídách a původech můžete zde a pokud vás zajímá nový Pass odměn, o tom jsme také napsali. Přehled nových draků a mechanik přicházejících 8. června najdete v následujících řádcích.


Obsah


Treasure Dragon

Treasure Dragon z desky vyprovodil Raptory ve fázi 4-7 a stává se jednou z nových herních mechanik tohoto setu. V jednom z kol se objeví v arénách socha draka, který vám dodá nabídku předmětů. Vy buď vezmete vše zadarmo, nebo obnovíte nabídku za 1 zlaťák. Na video s touto mechanikou se můžete podívat zde.

Vše o mechanikách nového TFT setu

Teamfight Tactics se točí nejen kolem sestavení toho ideálního týmu, ale také toho, jak držíte ekonomiku, či jaké stavíte pro jednotky předměty. Treasure Dragon může být obrovským přínosem, pokud vám chybí jeden konkrétní komponent, či zoufale potřebujete Magnetic Remover. Stát se však může, že budete nabídku tak dlouho obnovovat, až přijdete o většinu zlata a přeskočíte i všechny dobré výběry. Je to jen na vás!


Draci z Dragonlands

Možná si vzpomínáte na unikátní jednotku Lux za 7 zlaťáků pár setů zpět. Nová mechanika draků je zase o úroveň výš – dražší a silnější. Jeden drak také v aréně zabírá hned dvě místa, tak jako Colossus jednotky v setu 6. Kvůli jejich velikosti také získali bonus ke zdraví. A kromě 2 míst na desce přidávají hned (3) do bonusu svého původu. Jejich síla závisí na třídě, pod kterou jsou, ale smíte mít jen jednoho draka, aby byla aktivní. (Ale i to se může změnit se správným Augmentem)

Vše o mechanikách nového TFT setu

S velkou mocí však přichází velká zodpovědnost a vy musíte hrát např. kolem toho, že draci stojí 2x tolik zlaťáků, jaký je Tier jejich vzácnosti. Také možná budete mít štěstí a z PvE kol vám padne Dragon Orb s drakem za 8 zlaťáků. Nyní se podíváme na některé draky.

Shyvana

Jediný drak v lidské formě. Tak jak ji z League of Legends známe si nejprve v bitvě nabije svou schopnost a pak se přemění. Nejen, že udělí obří poškození, ale také umí omráčit nepřátele. S touto jednotkou byste měli mít připraveného tanka v přední linii navíc, protože jakmile vzlétne, nepřátelé se vrhnou na vaše carry vzadu. Video zde.

Ao Shin: Dragon Tempest

Tento bleskový drak si za cíl vybere jednotku s nejvyšším zdravím, ať už stojí kdekoliv. Než se mu nabije schopnost, to trochu potrvá, takže byste mu měli dát např. Spear of Shojin. Stát bude 10 zlaťáků, takže nejen že jeho schopnosti zabolí nepřátele, ale jeho koupě asi vaši herní peněženku. Jelikož každý drak vydá za 3 jednotky do jejich původu, Ao Shin s (3) Tempest stačí na aktivaci třídy i sám o sobě. Video zde.

Aurelion Sol: Astral Dragon Evoker

Dalším drakem za 10 zlaťáků je A-Sol, bez kterého se neobejde váš re-roll Astral tým. Jeho schopnost vyvolá v zemi černou díru po dobu 2 sekund pod náhodným nepřítelem. Tato oblast poté vybuchne, udělí magické poškození všem v dosahu a sníží jim AD. Pokaždé, co Sol sešle schopnost, o něco ji zvětší a zesílí. Při těch správných předmětech a Augmentech dokáže váš Aurelion vyvolat díru přes celou mapu. Video zde.


Augmenty zůstávají ve hře

S velkým úspěchem Augmentů v Gizmos & Gadgets zůstane tato mechanika po dobu dalšího setu. Jmenovat se teď bude “Draconic Augments” a mění se kolem nich vše, od jednotlivých bonusů, co přidávají, přes herní styly, zobrazení ve hře až po jejich sílu. Nejsou však už žádnou novinkou (ačkoliv bude díky nim opět každá hra unikátní). Právě z tohoto důvodu do hry přichází Treasure Dragon a nová třída Dragon, o čemž jsme se bavili výše.

Obnova Augmentů

Další novinkou, která přichází s Draconic Augments, je jejich obnovení/reroll. Nově budeme mít možnost si vyměnit svůj výběr Augmentů, který přijde v kolech 2-1, 3-2 a 4-2. Ať už vám nesedí do herního stylu, nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, ať je každá hra o něco výjimečnější, můžete svůj reroll využít. Také musíte zvážit, zda jej využijete brzy ve hře pro silný start, či na poslední Augment, ať můžete změnit výsledek celé hry.

Vše o mechanikách nového TFT setu

Balancování Augmentů

Vývojáři se svěřili s tím, že se hodně naučili z minulého setu o tom, co je a není dobře, bavíme-li se o pořadí a síle Augmentů. Např. dostat Built Different jen proto, abyste si další Augmenty vybírali z Bodyguard Soul a podobných Augmentů moc nedává smysl. To se údajně s Draconic Augments změní. Doslova se prý “naučili Augmenty dělat tak, aby dávaly smysl”. Všem Augmentům by také chtěli ubrat na síle, což by však nemělo změnit jejich dopad na hru.

Augmenty pro velké mozky

Ne nadarmo pojmenovali Rioťáci tuto část “Big brain Augments”, protože se dozvíme o nových Augmentech, které jsou na první pohled sice dost jednoduché, ale vyžadují více přemýšlení a jiný pohled na hru. Takový “Urf’s Grab Bag” vám dá totiž “jen” 1 Spatulu a jeden náhodný komponent, což vám ale může otevřít cestu k zábavnému hernímu zážitku. Obecně by tato vylepšení měla být mnohem víc dynamická. Jsou to např.:

  • Cluttered Mind: Pokud je vaše lavička na konci kola plná, získáte 5 bodů zkušeností.
  • Gadget Expert: Předměty udělují mnohem větší poškození jako true poškození. Získejte Statikk Shiv.

  • Pandora’s Bench: Na počátku každého kola se 3 šampioni nejvíce napravo na lavičce změní na náhodné šampiony stejné hodnoty. Draci se vždy změní na jiné draky.

  • Cruel Pact: Kupování XP stojí životy místo zlaťáků.

Vše o mechanikách nového TFT setu

Každý z těchto Augmentů vás nutí odpovídat na velké herní otázky. Vezmete si Pandořinu lavičku a budete doufat, že se vám jednotky změní v ty vaše vysněné? Nebo snad vyzkoušíte Cruel Pact a úroveň 8 ve fázi 1 jen proto, aby vás vyřadili po jedné prohře?

Augmenty a jejich vztah k třídám

Během Gizmos & Gadgets existovalo mnoho Augmentů, které posilují danou třídu. Ty jste buď jistě vzali, pokud jste měli v plánu kompozice kolem nich hrát, nebo se jich naopak ani nedotkli, jelikož by to nemělo cenu. Šlo o Augmenty jako je So Small a třídu Yordle, Shrug it Off a Bruisers apod. V Dragonlands by se situace s třídu-posilujícími Augmenty měla změnit. Sami posuďte z příkladů níže:

  • Personal Trainer: Pokud jednotka začíná souboj vedle Bruisera, permanentně získá zdraví.

Vše o mechanikách nového TFT setu

  • Eye of the Storm: Uprostřed vaší desky se objeví vylepšené pole. Jednotky v tomto poli získají AP. Když udeří blesk Tempest, bonus se ztrojnásobí!
  • Party Favors: Na konci kola získáte 1 zlaťák za každých 6 vypuštěných petard/raket. Za každých 100 získáte další odměnu. (Video)
  • Devastating Charge: Cavaliers udělují poškození hodné části jejich brnění a odolnosti vůči magii pokaždé, když k někomu přiskočí. (Video)

Více novinek můžete vidět sami v novém patchi na PBE. Líbí se vám zatím novinky? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama