Vyvrcholení LEC je tady, Kdo postoupí do playoff?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Vyvrcholení LEC je tady, Kdo postoupí do playoff?

Vyvrcholení LEC je tady, Kdo postoupí do playoff?

Tomáš

Tomáš

12. 8. 2022 15:00

Celkem osm týmů se v superweeku popere o svůj spot ve vyřazovacích bojích

Reklama

Letní split uběhl jako voda a nyní je potřeba vytvořit finální podobu žebříčku evropské LEC, kterou nám naservíruje závěrečný osmý hrací týden. Svůj tiket do playoff si objednala španělská organizace MAD Lions, která po roce bude opět útočit na vítězství v lize. Následuje čtyřčlenný vagón týmů na druhé pozici, kde ani jeden tým nemá své místo v playoff jisté. Až na šesté pozici se nachází tři celky se stejným skórem 7:8, kde pouze jeden vstoupí do playoff. 

Rozpis všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu.


Kdo vyhraje letní split?

Situace, aby před posledním hracím týdnem měl jistý postup do playoff pouze jediný tým, se v historii LEC ještě nikdy nestala. Je to tedy poprvé, kdy se v lize nenachází žádný dominantní celek jako tomu bylo v splitech předešlých.

Nejlépe našlápnuto na prvenství mají však týmy MAD Lions a G2 Esports, kteří mají jednodušší programy, a navíc spolu odehrají společný zápas v pátek v 22:00. Pokud by MAD Lions prohráli proti Astralis nebo BSD, tak se otevírají dveře za prvenstvím týmům Misfits, Rogue a Vitality. Všechny tyto týmy však mají minimálně jeden zápas proti svému rivalovi, kde se bude rozhodovat výsledné pořadí.  

Vyvrcholení LEC je tady, Kdo postoupí do playoff?


Zvládnou Fnatic závěr sezóny?

Velký otazník již od půlky letní části visí nad hráči Fnatic, kde se britská organizace začala výrazně trápit. Dlouhý pětizápasový lose streak a nestandartní výkony hráčů je něco, na co fanoušci této organizace nejsou zvyklí. Poslední skalp přišel v minulém zápase týdne s G2 Esports, kde hráči oranžových dresů na svého soupeře již od draftovací fáze ztráceli. 

Fnatic si hned na úvod superweeku zahrají nejdůležitější zápas s týmem Astralis, kde se oba celky nachází na šesté postupové příčce a případná výhra by mohla být rozhodující v postupu do playoff. Dále Humanoidova parta narazí na tým Vitality a v neděli nakonec na Misfits. I když momentální situace v táboru Fnatic není vůbec ideální, tak jsou to většinou tyto legendární organizace, které se nakonec zvednou a všechny své pochybovače překvapí jako tomu bylo v případě G2 v jarní části. 

Vyvrcholení LEC je tady, Kdo postoupí do playoff?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama