G2 slaví kvalifikaci na Worlds, Fnatic postupují do playoff
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek G2 slaví kvalifikaci na Worlds, Fnatic postupují do playoff

G2 slaví kvalifikaci na Worlds, Fnatic postupují do playoff

Tomáš

Tomáš

15. 8. 2022 18:00

Španělská organizace G2 Esports opět nezklamala a jako první se kvalifikovala na Worlds 2022

Reklama

Evropská LEC má úspěšně za sebou základní část letní sezóny, kde celkem deset týmů bojovalo o postup do playoff. Letošní letní sezóna nabídla jednoznačně nejnapínavější zápasy a drama o vyřazovací boje. Kdo se tedy do závěrečné šestky probojoval? 


Prvním účastníkem Worlds 2022 jsou G2 Esports, Perkze poprvé na Worlds neuvidíme

Ještě před závěrečným superweekem hájili první pozici lvi z Madridu, což se však hned po pátečním duelu změnilo, protože o vyrovnání první příčky se postarali samurajové z G2. Ti si v osmém hracím týdnu poradili jak se zmiňovanými MAD Lions, tak s Misfits a na závěr také s SK Gaming. Legendární organizace se tedy po šokujícím nepostupu z minulého roku opět vrací na švětový šampionát. Před nimi je však ještě dlouhá cesta playoff bracketem, kde si to v prvním kole rozdají s nebezpečnými Misfits. 

Organizace Vitality měla playoff před závěrečným hracím týdnem naservírované přímo před nosem, jenže Perkzova parta nedokázala vyhrát jediný zápas včetně závěrečného tiebreakeru o postup s týmem Excel. Nepostup do vyřazovacích bojů, a tedy i na světový šampionát popsal ve svém tweetu chorvatský midlaner jako šok a zklamání. Nutno podotknout, že Perkz od svého debutu v roce 2015 nezmeškal jediný světový šampionát. 

G2 slaví kvalifikaci na Worlds, Fnatic postupují do playoff


Humanoid a Patrik vydřeli se svými týmy postup do playoff

 Podceňovat legendární evropské organizace se ani tento rok neoplatilo, protože podobně jako G2, tak i hráči Fnatic předvedli bezchybný závěrečný týden a z nepříznivého osmého místa se málem probojovali až na čtvrtou příčku v tabulce. Excelentní výkony vykouzlil německý marksman Upset, který v šílené 50minutové hře s Vitality vzal celý svůj tým na záda a se svou Zeri dotáhl Fnatic blíž k postupovým pozicím. Upsetovi se podařilo dominovat se Zeri i v zápase s Misfits, kde Fnatic hráli svůj poslední zápas o playoff. Stejné vzájemné skóre však rozhodlo, že oba týmy se musí potkat znova a zahrají si tzv. tiebreaker o čtvrtou pozici, která zajišťuje double eliminaci ve vyřazovacích bojích. Zde však Zeri již neprošla draft fází a Upset byl odkázán na Ezreala, který již neměl takový carry potenciál. Misfits tuto hru vyhráli a čtvrtou pozici si tedy pohlídali. 

O poznání lehčí cestu do playoff měli hráči týmu Excel, kde hraje český marksman Patrik. Excel si v superweeku pohlídali zápasy se slabšími celky, a dokonce mohli vyhrát i v duelu s Rogue, ale přehnaná agrese v midgame byla hráči Rogue ihned potrestána a Excel si tedy na svůj postup musel vybojovat až v tiebreakeru s Vitality. Hra byla neuvěřitelně vyrovnaná, ale Excel si svou cestu našlo právě přes Perkze, kterého několikrát v zápase atakovali. Excel si goldový náskok v zápase již pohlídali a poslali hráče francouzské organizace předčasně na dovolené.  

G2 slaví kvalifikaci na Worlds, Fnatic postupují do playoff

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama