Čtvrtfinále LCK: pro Damwon stále žije šance na Worlds
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Čtvrtfinále LCK: pro Damwon stále žije šance na Worlds

Čtvrtfinále LCK: pro Damwon stále žije šance na Worlds

Nicolas

Nicolas

19. 8. 2022 12:00

Shrnutí čtvrtfinálových duelů v jihokorejské lize LCK

Reklama

Od středečního zahájení playoffs v Jižní Koreji se odehrály dva čtvrtfinálové zápasy, které měly určit, kdo z týmů, jež všechny sdílely totožné ligové skóre, budou bojovat o účast na světovém šampionátu 2022.

Zatímco první duel, mezi týmy Liiv Sandbox a DRX probíhal dle očekávání, dnešní souboj mezi giganty korejské scény, KT Rolster a Damwon KIA, způsobil nejednomu fanouškovi LCK srdeční zástavu – a to hned několikrát. 

LSB vs DRX – série podivných picků

Jedna z novějších organizací LCK a jejich tým Liiv Sandbox nastupovali do hry jako jasní favoriti na vítězství. Narozdíl od svých kolegů z týmu DRX měli za sebou výrazně pozitivní letní split, ve kterém v tabulce dosahovali na paty takových obrů, jako jsou T1 nebo GEN.G. 

LSB tento předpoklad potvrdili během středečního utkání, kdy doslova rozebrali chátrající celek DRX – poměrem 3:1. Jako nešťastnou můžeme označit třetí hru série, ve které se tým LSB rozhodl pro podivný draft s nově-oprášeným junglerem Skarnerem, který ani zdaleka nevytvářel na soupeřící tým takový tlak, jako Pyosik na druhé straně mapy se svou Poppy. DRX si pro sebe získali všechny čtyři draky hry a poslali Croca s jeho Skarnerem na skóre 0/8.

I přes toto drobné zaváhání si LSB poradili s draftem v poslední čtvrté hře, kde naopak natlačili DRX do podivných picků – po dlouhé době byla odehrána všemi milovaná jungle Morgana a ještě oblíbenější botlane duo Lucian + Nami. I přes tyto záškodnické (a lehce otravné) picky nakonec dokázali LSB hru uzavřít a postoupit tak do semifinále LCK. 

Čtvrtfinále LCK: pro Damwon stále žije šance na Worlds

Damwon KIA vs KT Rolster 

Druhá (a výrazně napínavější) série se odehrála teprve před pár hodinami, mezi celky Damwon KIA  a KT Rolster. Oba dva týmy si držely v tabulce naprosto totožné skóre během základního splitu, nikdo proto neměl sebemenší tušení, koho považovat duelu za favorita.

Série se táhla déle, než tři hodiny a jednalo se o neopakovatelný zážitek, během kterého se (málem) odehrál úspěšný reverse-sweep na poli profesionálního League of Legends. Damwon KIA doslova zametali se svými soupeři v první a druhé hře, KT Rolster jim stejnou medicínu oplatili ve třetí a čtvrté. Oba dva týmy si pro sebe od začátku série volily agresivní, hyper-carry picky pro své marksmany. Mohli jsme tak vidět např. Apheliose, Nilah, nebo Zeri. 

KT Rolster zvládli otočit sérii z původního skóre 2:0 na 2:2 a poslední pátá hra měla být ovlivněna hlavně emocemi a stresem na obou stranách. Bohužel pro KT se přesně to stalo v posledních minutách zápasu, kdy se rozhodli doslova vyměnit cloud draka za svůj Nexus. Ačkoliv viděli, že hráči DK postupují přes midlane směrem do jejich báze, ve stresu se rozhodli upřednostnit tento objectiv a mohli tak pouze sledovat, jak v rozhodující hře ničí Showmakerův tým srdce jejich základny. 

Pro (na západě oblíbené) Damwon KIA stále žije šance na kvalifikaci na Worlds 2022. Budou to však mít velice obtížné – v semifinále na ně a LSB čekají dva nejlepší jihokorejské týmy, T1 a Gen.G. 

Hráči okolo Chovyho a Peanuta se navíc nechali slyšet, že pokud DK postoupí, zvolí si jako své soupeře právě je a “roznesou je na kopytech”. 

Čtvrtfinále LCK: pro Damwon stále žije šance na Worlds

Tabulka Playoffs v jihokorejské lize LCK.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama