Worlds 2022: Play-Ins preview - oslabení Fnatic, EG a souboj východních velikánů
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Worlds 2022: Play-Ins preview - oslabení Fnatic, EG a souboj východních velikánů

Worlds 2022: Play-Ins preview - oslabení Fnatic, EG a souboj východních velikánů

Aiannis

Aiannis

29. 9. 2022 14:00

Dnes oficiálně začínají Worlds 2022, Play-In fáze startuje za pár hodin, jak bude vypadat?

Reklama

Každý fanoušek League of Legends celý rok čeká na začátek světového šampionátu, kterým je každoročně Play-In fáze, kde se utkávají týmy z Wildcard regionů, třetí a čtvrté seedy z Major lig. Letos vypadají Play-Ins velmi nepředvídatelně, protože hned několik organizací nenastupuje v plné sestavě.

V EG nastoupí Kaori místo Dannyho, Za Fnatic si loňskou jízdu nakonec nezopakuje BEAN, jelikož se Upset dokázal z Covidu rychle vyléčit a stihne hned první hrací den. Naopak Hylissang minimálně na první den ještě svému týmu k dispozici nebude, nahradí ho Rhuckz.

Jaké týmy se vlastně objeví v Play-in fázi?

Kompletní přehled informací ohledně Worlds naleznete zde.

Worlds 2022: Play-Ins preview - oslabení Fnatic, EG a souboj východních velikánů

Skupina A vypadá na první pohled docela jednoznačně, podle předpokladů by měli zvítězit Fnatic před Evil Geniuses a další dvě pozice by si měli rozdělit BYG s DFM, následují LOUD a Chiefs. Jak skupinou může zamíchat absence Dannyho a Hylissanga? Ztráta Dannyho není tak velký problémem pro EG ve skupinové částí Play-Inu, jako v následujícíh fázích turnaje. Kaori vypadal skvěle proti 100 Thieves a jelikož se každé dva týmy potkají pouze jednou, tak možná dojde i na možnost, že americký tým vyhraje svojí skupinu. 

Vítězství EG ve skupině rozhodně není nereálné, Fnatic proti nim nastoupí s Rhuckzem místo Hylissanga. Dalším bodem, který jde pro americký tým, jsou scrimmy, Upset veřejně přiznal, že jeho organizace před Worlds nescrimmovala. Šance, že by Evil Geniuses ztratili hru s jedním z Wild card týmů je velice malá, proto si dovolíme tipnou, že dosáhnou na první místo. Druhou příčku by si měli pohlídat již zmiňovaní Fnatic s Markem “Humanoidem” Brázdou.

Třetí místo by mělo jednoznačně patřit Beyond Gaming, kterým se podařilo vyřadit PSG Talon. O poslední místo, které zajišťuje šanci na postup, by se pak měly utkat týmy LOUD a DetonatioN FocusMe. Každý rok se očekává, kdy už se nám ukáže rok Brazilíe, zatím se nám Jihoameričané ještě nepředvedli a letos tak mají další šanci. Tým okolo Tinownse to ale letos nezajistí. Tipujeme, že Brazilci ve skupině skončí pátí a DFM tak budou mít stále naději na postup do Group Stage. Chiefs by podle předpokladů neměli porazit nikoho, australské týmy jsou na posledních velkých turnajích velmi pozadu za ostatními regiony.

Worlds 2022: Play-Ins preview - oslabení Fnatic, EG a souboj východních velikánů

Druhá skupina je rozhodně tou nabytější, uvidíme zde hned čtyři celky, které mají šanci na postup. Týmem, který by rozhodně neměl zaváhat, jsou RNG, jejichž jedinou konkurencí by měli být korejští DRX. V souboji 3. a 4. týmu uvidíme s nejvyšší pravděpodobností dvojici MAD Lions a Saigon Buffalo. SGB se chtějí s nejmladším týmem na turnaji vyrovnat čtvrtému seedu z LEC.

Týmy Isurus a Istanbul Wildctats nejsou hrozbou pro většinu z těchto týmů. Turečtí hráči se ukazují často, jako konkurenceschopní, ale překonání SGB nebo MAD by nemělo být v jejich silách. Skupina B by tak měla dopadnout podle očekávání a z prvního místa nejspíše půjdou dál RNG. Druhé místo si pravděpodobně zajistí DRX, v zápase o třetí pozici pak s nejvyšší pravděpodobností zvítězí MAD Lions, kteří se tak utkají s druhým týmem z skupiny A.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama