Riot odmítl zaplatit výkupné za ukradený kód, máme se připravit na cheatery
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot odmítl zaplatit výkupné za ukradený kód, máme se připravit na cheatery

Riot odmítl zaplatit výkupné za ukradený kód, máme se připravit na cheatery

Giry

Giry

24. 1. 2023 16:00

Studio slibuje, že se na nové cheatery připraví a bude rychle reagovat.

Reklama

Když před pár dny Riot zveřejnil informaci o tom, že se pomocí sociálního inženýrství někomu podařilo napadnout jeho vývojové systémy a ukrást kód k LoL, TFT a anticheatu, mohli jsme jen odhadovat, jaké bude mít tento útok dopady. Nyní na Twitteru Riot prozradil, jak se situace vyvinula a co nás čeká.

Do studia Riot Games dnes přišel email s žádostí o výkupné, které Riot odmítl zaplatit. Okamžitě ale upozorňuje, že nedošlo k únikům osobních dat hráčů.

Jakékoli zveřejnění zdrojového kódu však znamená, že by se v nejbližší době mohly začít objevovat nové cheaty. Riot s tím počítá a vytváří systém, aby mohl na nové podvodníky rychle reagovat.

Ukradený kód také obsahuje mnoho experimentálních prvků, které se mohou nebo nemusí objevit ve hře. Riot na to pravděpodobně upozorňuje pro případ, že by útočníci nové informace zveřejnili a my bychom tak viděli veškeré projekty, na kterých vývojáři pracovali.

Závěrem Riot upozorňuje, že spolupracuje s policií na vyšetřování incidentu, aby odhalil skupinu, která za útokem stojí. Studio chce být během řešení tohoto problému transparentní a informovat hráče, jaké dopady může tento útok na League of Legends a Teamfight Tactics mít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama