BDS a Astralis berou první příčky v LEC, Humanoid i Carzzy postupují
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek BDS a Astralis berou první příčky v LEC, Humanoid i Carzzy postupují

BDS a Astralis berou první příčky v LEC, Humanoid i Carzzy postupují

Reibl

Reibl

27. 3. 2023 22:24

Dva za tří českých hráčů postupují ze základní části jarního splitu.

Reklama

Z posledních příček na vrchol. Tak by se dal popsat příběh Astralis a BDS. Dvě organizace, které obvykle obsazovaly poslední pozice a skládaly velmi neambiciózní soupisky ovládly Bo1 část ligy. Na druhém konci tabulky mezitím pro Humanoida a Carzzyho skončil boj o postup úspěšně.

Perfketní koncovka pro rudé

BDS a Astralis spojuje nejen rudé logo, ale také skvělé výsledky v závěrečném týdnu. Astralis měli celkem jednoduchý týden a v duelech proti nejhorším týmům si Kobbe s jeho partou připsali samé výhry. Napínavá hra proti Fnatic rovněž skončila výhrou, což celek katapultovalo na druhou pozici.

BDS měli o něco složitější harmonogram, avšak ani to topaře Adama nezastavilo, aby rozdrtil své soupeře. Jeho Malphite v comebacku proti Vitality byl pevný jak skála, díky čemuž bere organizace poprvé v historii první místo v základní části.

G2 a Vitality se vyšplhali na následující dvě pozice. Oba celky jednou zaváhaly, což je stálo první příčky. G2 překvapivě padli proti Fnatic, ačkoliv jejich obrana Nexusu trvala až nezvykle dlouho.

BDS a Astralis berou první příčky v LEC, Humanoid i Carzzy postupují

Návrat Fnatic a těsný postup Carzzyho

Fnatic se minulý týden vrátili do formy a tu potvrdili. Humanoid si nejprve poradil s Carzzyho týmem, následně zvládl zmíněný duel proti G2. Prohra proti Astralis už českého midaře mrzet nemusí.

Carzzy měl cestu do skupinové části náročnější. MAD Lions potřebovali alespoň jednu výhru a následně zvládnout tiebreaker s Heretics. To se nakonec stalo. Na úkor Jankose MAD postupují z osmé pozice. Split bohužel končí pro Patrika a Excel. Je to už druhý split, kdy se britský celek nedokázal probojovat do další fáze. Přijde změna?

BDS a Astralis berou první příčky v LEC, Humanoid i Carzzy postupují

Skupinová část začíná až za dva týdny, kdy v jeden den nastoupí Humanoid proti Astralis a následně Carzzy proti Vitality. Bo3 duely rozhodnou, kdo se podívá do playoffs a na MSI spolu s G2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama