[Blog]: HBO vysílá seriál, který se částečně točí kolem lolka. Vyplatí se ho sledovat?
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek [Blog]: HBO vysílá seriál, který se částečně točí kolem lolka. Vyplatí se ho sledovat?

[Blog]: HBO vysílá seriál, který se částečně točí kolem lolka. Vyplatí se ho sledovat?

Reibl

Reibl

19. 9. 2019 14:00

Dwayne Johnson a LCS zápletka.

Reklama

Finále letního splitu LCS skrývalo jedno překvapení. Tím byl trailer na novou sezónu Ballers. V češtině se tento seriál z produkce HBO jmenuje Hráči a jeho hlavní hvězdou je Dwayne Johnson. Jak souvisí seriál s Rockem o americkém fotbalu s lolkem? Právě pátá sezóna má oba světy propojit.

Pomalé začátky

Začneme s čísly. Ballers si na HBO GO drží solidní hodnocení 4,7/5. Na IMDb rovněž najdeme rating 7,6/10, což není vůbec špatné. Komediální drama, kam je seriál zařazen, se točí okolo herce Dwayne Johnsona. Ten se snaží udržet v byznysu amerického fotbalu jako bývalý hráč. Pokud vás toto téma zajímá, určitě se na seriál podívejte. Nás ale bude zajímat spíše propletení příběhu s esportem, kterého se dočkáme až v poslední řadě.

Pátá sezóna má za sebou v době psaní článku pouze čtyři díly. Celkový počet bude asi kolem deseti. Osobně nechci hodnotit kvalitu seriálu, protože jsem se začal dívat až od páté série právě kvůli dějové lince, která zavítá do LCS. V první polovině série jsme se dočkali jen naťuknutí, kdy bylo zmíněno, že v esportu se točí hodně peněz. Ve zkratce chce jedna z postav zkusit kariéru v esportu a tak se přihlásí na tryout do jednoho z týmů. To je zatím vše. Pár minut z LCS studia a letmých generických záběrů na monitory, kde běží lolko. Pár dialogů a nic víc.

Vyplatí se seriál sledovat?

Nezajímám se o seriál / postavy / americký fotbal, chci jen vidět lolko v seriálu: Do tohoto balíku se řadím já. Viděl jsem pouze poslední sérii, na víc nebyl čas. Postavy a dějové linky mi moc neříkají a seriál je proto celkem nudný. LoL část v tomhle případě zatím za moc nestojí. Raději doporučuji počkat na vydání zbylých dílů, které vycházejí každé pondělí. Poté se můžete třeba kouknout na sestřih scén, jenž se okolo lolka točí. TL;DR: Ne, nevyplatí se v tento moment.

Sleduju seriál už delší dobu a hraju lolko: V tomhle případě má smysl seriál sledovat i nadále. LoL obsahu je zde zatím málo, ale přidá vám v tomhle případě hodnotu.

Chci nakoukat první řady seriálu: Popravdě shlédnout 39 epizod po půl hodině (plus 5. sérii) kvůli 15 minutám LoL obsahu není moc dobrý nápad. Pokud vás zaujalo téma Ballers i bez LoL obsahu, tak klidně, ale jinak tím marníte čas.

[Blog]: HBO vysílá seriál, který se částečně točí kolem lolka. Vyplatí se ho sledovat?

První vlaštovka?

Ballers jsou prvním větším seriálem, který se League of Legends esportu věnuje. Je těžké obecně zhodnotit, jak moc se implementace povedla. Úvodní čtyři díly 5. série totiž zatím ukazují jen hrubý základ. Ale to není na škodu. Seriál totiž z velké části sledují diváci, kteří o esportu můžou slyšet prvně, proto je tu hodně věcí zjednodušeno. Postava, která se chce dostat do profesionálního týmu, hraje jako topař v Diamond 2. Existuje nějaký tým Splyce (který je v LEC, seriál se točí okolo LCS...) a v esportu jsou peníze – to je vše, co potřebuje obyčejný divák vědět. Pro hráče jsou to celkem nudné informace, které by čekal.

Přesto všechno si myslím, že na to jde seriál dobře. Pokud bude LoL obsahu v průběhu sezóny přibývat a sledovanost kvůli tomu nepůjde dolů, možná se dočkáme dalších podobných experimentů.

Esport seriál, nebo seriál s esportem?

Dovolím si na závěr jednu otázku. S vaším názorem se podělte v komentářích.

Je lepší vytvořit esport seriál, který by zaujal jen hráče a získal by tak velkou komunitní podporu, za cenu menšího dosahu mainstream publika? Nebo byste raději viděli něco podobného, jako probíhá v Ballers? Klasický mainstream seriál, jehož část se točí okolo esportu a tudíž hardcore hráče tolik nezaujme, ale profesionální hraní se tak dostane do povědomí více divákům?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama