Carlos "ocelote" Rodríguez odstupuje z pozice CEO G2 Esports
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Carlos "ocelote" Rodríguez odstupuje z pozice CEO G2 Esports

Carlos "ocelote" Rodríguez odstupuje z pozice CEO G2 Esports

Reibl

Reibl

24. 9. 2022 12:00

Po kontroverzních tweetech ocelote sám odstupuje.

Reklama

Původně neslavní Gamers2, následně G2 Esports, tým, který se ke konci roku 2015 dravě probojoval do EU LCS, opouští jedno velké jméno. Carlos Rodríguez známý pod přezdívkou ocelote po kontroverzím vystupování na Twitteru odchází z pozice CEO organizace.

Ocelote začínal v esportu jako midlaner týmu Dimegio Club. Krátce na to si ovšem našel angažmá v prestižním klubu SK Gaming. Tomu se tak stalo v roce 2010, o tři roky později, na Intel Extreme Masters v Katowicích přišla neslavná chvíle backdooru od xPekeho. Bylo to právě proti Ocelotovi, který hrál Elise. Krátce na to byl ocelote přesunut na lavičku.

V roce 2014 zakládá ocelote španělskou organizaci Gamers2 a na midu opět zkouší najít úspěch. Ten se v druhé Challengers lize dostaví až o celou sezónu později. V sestavě Smittyj, Kikis, PerkZ, Jesse a Hybrid se tým kvalifikoval do EU LCS. Už v té době ocelote plnil roli trenéra, později se přesunu přímo do managementu.

Carlos následně budoval tým pod značkou G2 jako samurajské vyzyvatele do té doby dominantních Fnatic. Po zahození toxicity, za kterou dostal od Riotu dva bany, soustředil své síly na zisky titulu v EU LCS. Ten poprvé přišel hned v roce 2016, kdy sestava Kikis, Trick, Perkz, Emperor, Hybrid a trenér YoungBuck vyhrála jarní část. Následně tým letěl do Číny na MSI. Zde vznikly memes jako G2-8 a Vacation. Hráči i Carlos se totiž nebáli sdílet, že si před důležitým mezinárodním kláním dali dovolenou.

Už v tu dobu se okolo Carlose a G2 točily časté vtípky. Tým navíc vyměnil botlinku, kterou posílil Zven a Mithy z Origenu. Velmi diskutovaný přestup se o pár let opakoval s Capsem a Rekklesem.

Carlos "ocelote" Rodríguez odstupuje z pozice CEO G2 Esports

Přebírání hráčů soupeřícím týmům, vtípky a nesmlouvavost. Ocelote ukazoval, že nemá slitování na poli esportu, ale zároveň dokázal budovat jednu z nejsilnějších organizací v Evropě. Málokdo měl takový dosah a fanouškovskou základnu, jako právě G2 Esports. Organizace se rozrostla o CS:GO a Valorant týmy, řadu streamerů a do poličky Carolosovi přibylo několik pohárů.

G2 se mohou pyšnit titulem z Mid Season Invitational a devíti titul v EU LCS / LEC a úspěchy na CS:GO a Valorant scéně. To vše za vedení Carlose. Bohužel trofeje z Majoru a Worlds se už ocelote jako majitel organizace nedočká.

Carlos "ocelote" Rodríguez odstupuje z pozice CEO G2 Esports

Dne 17. září zveřejnil Ocelote na svém Twitteru 8 vteřin dlouhé video, které dosud vidělo přes 3 miliony uživatelů. Kromě Carlose je na videu také Andrew Tate, kontroverzní influencer a misogynista. Andrew si za své výroky vysloužil ban na řadě sociálních sítí a platforem.

Okolo příspěvku se strhla velká debata, kterou ještě více rozdmíchal Carlos když řekl, že se může kamarádit s kým chce. Následně na Twitteru lajkoval komentáře podporující jeho postoj, ačkoliv vydal (zřejmě skrze PR) omluvu.

Vedení G2 Esports jen den po videu vydalo oznámení, že Carlos odstoupí na 8 týdnů z pozice CEO a nebude pobírat plat. O necelý týden později přichází zpráva, že se Carlos rozhodl odstoupit ze své pozice v G2. Končí tím jedna velká éra v esportu.

Škoda byla totiž napáchána a během týdne Riot zamítl partnerství Valorant týmu v americké i evropské VCT lize. Podle spekulací přišlo zamítnutí krátce po kontroverzích tweetech.

Ve videu, kde Carlos oznamuje odstoupení z vedení organizace, zaznívá podpora pro kolegy a omluva za to, co se v posledních dnech událo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama