Carzzyho spoluhráč končí v týmu Vitality, nahradí ho legenda Haru
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Carzzyho spoluhráč končí v týmu Vitality, nahradí ho legenda Haru

Carzzyho spoluhráč končí v týmu Vitality, nahradí ho legenda Haru

Nicolas

Nicolas

7. 6. 2022 17:30

Polský jungler opouští tým Vitality. Jaký byl důvod jeho odchodu?

Reklama

Tým Vitality sloužil v letošním jarním splitu LEC jako jeden velký meme – celek, který byl před začátkem ligy označován za “supertým” plný hvězd evropské scény League of Legends, byl nakonec neúspěšným projektem. Vitality skončili v základní části ligy až na šestém místě a jen tak tak se vecpali do play-offs. Je tedy jasné, že vedení organizace začalo hledat příčiny neúspěchu. 

Finální slovo si pro sebe management Vitality utrhl včera, kdy oznámil na svých sociálních sítích, že za jeden z důvodů nepovedeného splitu považují výkony polského junglera Selfmada a nahrazují ho proto jihokorejskou legendou jménem Kang “Haru” Min-seong, tedy hráčem, který sloužil jako lesapán v týmech jako CJ Entus, SKT T1 nebo Samsung Galaxy.

Fanoušci LEC však nad tímto rozhodnutím vrtí hlavou a stejně se vyjádřili také někteří analytici, kteří za neúspěch Vitality označují linky – především slavného Perkze, který měl po návratu do evropské ligy z americké LCS kostrbatý celý průběh jarního splitu. Organizace své rozhodnutí brání následujícím vyjádřením:

Problémem byl odlišný herní styl hráčů. Nejedná se o vinu sólových linek. Pokud spolu dva herní styly nemohou fungovat, je třeba se adaptovat a hledat lepší možnosti někde jinde.

Posledním hřebíčkem do této komedie se stal fakt, že jako náhradního junglera si vedení Vitality přivedlo do svého rosteru mladého čínského hráče Zhou “Bo” Yang-bo, který byl minulý rok vyhozen z FunPlus Phoenix kvůli skandálu s prodáváním zápasů v čínské lize LPL. Následně obdržel několikaměsíční ban od Riotu a teprve nyní se vrací na profesionální scénu. Zůstává tak otázkou, zda-li se vedení Vitality rozhodlo správně ohledně odchodu Selfmada, a co přesně je nakonec vedlo k tomuto závěru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama