České týmy nechci podcenit, do Prahy se těším, říká SMILEY před Prague Champs
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek České týmy nechci podcenit, do Prahy se těším, říká SMILEY před Prague Champs

České týmy nechci podcenit, do Prahy se těším, říká SMILEY před Prague Champs

Giry

Giry

16. 6. 2022 10:00

Švédský hráč ve službách francouzského týmu nechce podceňovat týmy podle toho, ve které lize hrají.

Reklama

Do startu Prague Champs zbývají už jen dva dny. Tento víkend budeme svědky soubojů mezi týmy Dynamo Eclot, Sinners, eSuba a Entropiq, soupeřit budou celkem o 200 000 Kč.

Vítězové turnaje pak budou mít unikátní možnost poměřit síly s týmem z francouzské ligy LFL. Gamers Origin přijedou do Prahy, aby se utkali s šampionem turnaje v zápase o 100 000 Kč.

My jsme si proto připravili pár otázek pro ADC francouzského týmu. Švédský hráč Ludvig “SMILEY” Granquist má za sebou už zkušenosti nejen z francouzské ligy, ale i EU Masters, kde se potkal se dvěma českými týmy.

Jarní split LFL skončil už před několika týdny? Trénujete nyní aktivně a připravujete se na nadcházející zápasy nebo si zatím užíváte volno?

V téhle pauze mezi splity jsme začali s přípravou docela brzo – na začátku května, takže jsem se rozhodl, že si z velké části vezmu volno. Byl jsem na dovolené a na hru jsem nesáhl celkem dlouho. Obvykle během offseason poctivě hraju, ale nyní jsem si užíval volno, abych se mohl pořádně soustředit na léto.

Po letošním jarním splitu jste vyměnili topaře – hvězdný Vizicsacsi z týmu odešel a nahradil ho mladý turecký hráč NuQ. Jak se tato změna promítne na vašem herním stylu.

Nemyslím si, že to změní týmový herní styl nebo způsob, jak o hře přemýšlíme, ale na topu se nám teď otevírají nové možnosti. NuQ je velmi agresivní hráč s čerstvým pohledem na hru a vždy se ve hře snaží udržet tempo a hledá příležitosti. Zatím se s ním hraje skvěle a těším se, až se sehrajeme ještě víc.

České týmy nechci podcenit, do Prahy se těším, říká SMILEY před Prague Champs

Ludvig “SMILEY” Granquist

V roce 2020 jste v LFL zvítězili, ale od té doby do hry přišla známá jména jako Rekkles nebo Crownshot. Je těžké se v takové konkurenci prosadit?

Rozhodně. Konkurenceschopnost v lize oproti roku 2020 obrovsky narostla. Myslím, že už tehdy jsme byli nejsilnější regionální liga se značným předstihem, ale v té době ještě ne s tak velkým odstupem. Od té doby popularita a síla LFL přilákala známé hráče z LEC a jiných regionálních lig, aby si zde udělali jméno. Sám osobně jsem za to rád, protože když se vám daří v LFL, je jasné že patříte mezi nejlepší celek ze všech regionálních lig. Lepší konkurence navíc znamená lepší podmínky pro zlepšení a trénink.

Co se hraní proti jiným týmům z Evropy týče, sám disponuješ spoustou zkušeností. Čím jsou podle tebe týmy z LFL unikátní? Je LFL rychlejší? Orientovaná na Teamfighty? Zaměřují se týmy na macro a late game?

Myslím, že hráči jsou tu jednoduše lepší. Je těžké přesně určit, který obecný herní prvek týmy z LFL spojuje, každý tým hraje trochu jinak.

Tvoje skóre proti českým týmům vypadá zatím úspěšně. V roce 2021 jsi se v dresu Vitality.Bee utkal s eSubou a Sinners a vyhrál tři ze čtyř zápasů. Myslíš, že dokážeš navázat podobně i v Praze?

To rozhodně doufám, zároveň jsem se ale už dávno poučil, že by se týmy neměly podceňovat podle toho, ve které lize hrají. Například ta jedna hra proti eSubě, kterou jsme prohráli, se ukázala jako klíčová v našem tažení na EU Masters 2021. Nehodlám se proto nijak chvástat, chci předvést dobrý výkon a vyhrát.

Jaké znáš české nebo slovenské hráče?

Na osobní úrovní jenom Neona z Misfits. Samozřejmě znám hráče jako Humanoid, Carzzy, Denyk apod.

Už jsi někdy byl v Praze? Plánuješ se porozhlédnout po městě?

Ještě ne, ale slyšel jsem jen samou chválu, takže se těším, až si Prahu ve volném čase prohlédnu. Prý je krásná a mají tam dobré a levné pivo.


Pokud chcete vidět na vlastní oči, jak se utká SMILEY a jeho tým Gamers Origin proti vítězům Prague Champs, zamiřte na ticketmaster a kupte si vstupnky, které jsou nyní zlevněné před úplným vyprodáním. Všechny podrobnosti o akci najdete na PragueChamps.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama