Cosplaye na PragoFFestu
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Cosplaye na PragoFFestu

Cosplaye na PragoFFestu

Giry

Giry

6. 2. 2018 18:30

Lolkařské cosplayery jsme bohužel nepotkali, tak se alespoň podívejte na ty ostatní.

Reklama

Tento víkend probíhal v Praze další ročník PragoFFestu - festivalu o hrách, filmech, seriálech, fantasy, sci-fi a dalších oblastech popkultury. I my jsme se byli na festivalu podívat s cílem zaměřit se na cosplaye a cosplayery, které bychom vám v tomto článku představili.

Bohužel nám ale štěstí nepřálo. Část plánovaného programu včetně cosplay soutěže byla zrušena a na celé akci bylo mnohem méně lidí, než jsme očekávali. V porovnání s minulými ročníky šlo jen o zlomek návštěvnosti. Stejným poměrem byla tedy také menší účast cosplayerů. Nepotkali jsme žádné cosplaye ze světa LoL, Overwatch ani Warcraftu. Nakonec jsme tedy většinu času strávili koukáním na dlouho očekávané RPG Kingdom Come: Deliverence od českých vývojářů z Warhorse Studios.

To ale neznamená, že cosplayeři na akci vůbec nebyli - podívejte se alespoň na ty, které jsme potkali. Například na hráče PUBG nebo na 2B ze hry Nier Automata:

Cosplaye na PragoFFestu
Cosplaye na PragoFFestu

Naprostou většinu cosplayů ale netvořily postavy z her, největší zastoupení měly na celé akci filmové kostýmy - například Predátor či postavy ze Star Wars.

Cosplaye na PragoFFestu
Cosplaye na PragoFFestu

Hvězdné války byly na místě zastoupeny v největším počtu. Hned u vchodu jste se mohli vyfotit s roztomilým BB8 v životní velikosti. Postavu Rey z posledních dvou epizod skvěle předvedla cosplayerka Shio.

Cosplaye na PragoFFestu
Cosplaye na PragoFFestu

Profesionální focení cosplayerů

Ke konci naší návštěvy jsme byli svědky profesionálního focení v podání fotografa Bronislava Bažanta (jeho práci si doporučujeme prohlédnout na facebooku nebo instagramu). Před objektivem mu pózovala cosplayerka Najt se svou 2B z Nier Automata. Jedna z výsledných fotek posloužila také jako úvodní obrázek k tomuto článku.

Cosplaye na PragoFFestu

Focení zatím proběhlo přímo v prostorách Modré Školy, kde se celá akce konala. Kostým 2B není totiž příliš vhodný do teploty, která nyní venku panuje. Cosplayerka i fotograf nám ale prozradili, že v budoucnu hodlají uspořádat společné focení ve staré opuštěné vodárně, kde prostředí odpovídá hře Nier Automata. Pokud nechcete, aby vám fotky unikly, doporučujeme oba aktéry sledovat na soc. sítích. Než se ale venku oteplí, podívejte se na výsledné fotografie z PragoFFestu.

Navštívili jste PragoFFest? Pokud ano, potkali jste také nějaké zajímavé cosplaye? Nebo jste přišli ve vlastním výtvoru? Pochlubte se nám do komentářů!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama