LEC se vyrovnává, na čele tabulky najdeme čtyři týmy, Fnatic jsou zpět ve hře
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek LEC se vyrovnává, na čele tabulky najdeme čtyři týmy, Fnatic jsou zpět ve hře

LEC se vyrovnává, na čele tabulky najdeme čtyři týmy, Fnatic jsou zpět ve hře

Reibl

Reibl

20. 3. 2023 22:12

Druhý týden jarního splitu zamíchal tabulkou.

Reklama

Druhý týden základní části jarního splitu LEC opět ukázal, jak je formát single-round robin nevyzpytatelný. Celá tabulka o deseti týmech má skóre s rozdílem maximálně dvou výher a příští týden může lehce zamíchat kartami.

Vzkříšení Fnatic

Nevypadá to dobře, museli si fanoušci Fnatic říkat po sobotní hře. Organizace měla po prohře proti BDS skóre 0:4 a nic nenaznačovalo zlepšení. V neděli ovšem Humanoida čekal duel s Heretics a vše se začalo obracet k lepšímu. Ačkoliv nešlo o zcela čistou hru, Fnatic si mohli na konci připsat první vítězství. Na to navíc navázali o den později, když smazali ze Summoner’s Riftu hráče KOI. V posledním zápase tohoto hracího týdne byl konečně znát potenciál týmu.

Skóre 2:4 už dává reálné naděje na postup. Tabulka je totiž vyrovnaná a stejné skóre mají hned čtyři celky. Dva z nich ovšem s velkou pravděpodobností příští týden split zakončí.

Čtyři celky v čele LEC

G2, SK Gaming BDS a Vitality se po šesti hrách dělí o první pozici. Se skóre 3:3 jim navíc na záda dýchají Astralis a KOI. Druhý týden nebyl pro žádný tým dokonalý. Vitality nestačili nejen na G2, ale ani na Astralis. Caps zase zaváhal proti KOI, BDS nestačili na G2 a SK Gaming prohráli proti KOI a Vitality. Špička tabulky se nám tím pádem tak zamotala, že aktuálně liga nemá jasného favorita.

Důležitým ukazatelem pro příští týden jsou dvě prohry Vitality, ale i forma BDS. Rozjíždí se také G2, kteří podávají dobré výkony zejména proti silnějším týmům. LEC vstoupí do závěru základní části ve stavu, kdy nejlepší dvě pozice může sebrat prakticky kdokoliv.

LEC se vyrovnává, na čele tabulky najdeme čtyři týmy, Fnatic jsou zpět ve hře

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama