Letní sezóna LEC je tady, Rogue ze začátku narazí na nejtěžší soupeře
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Letní sezóna LEC je tady, Rogue ze začátku narazí na nejtěžší soupeře

Letní sezóna LEC je tady, Rogue ze začátku narazí na nejtěžší soupeře

Tomáš

Tomáš

17. 6. 2022 14:00

Letní sezóna je tady a s ní také nabitý superweek

Reklama

Od mezinárodního turnaje MSI uplynuly skoro tři týdny, které hráči společně se svými týmy mohli investovat do analýzy a přípravy pro start nového splitu nejvyšší evropské ligy – LEC. Společně s letní sezónou přišlo také plno změn v sestavách, konkrétně v týmech Astralis, MAD Lions, Misfits, BDS a také Vitality. 


Rogue vyzvou v superweeku Fnatic a G2

Nejkonzistentnější tým posledních dvou let čeká tento týden zápas s dvěma nejtěžšími soupeři v lize. V jarní vyřazovací fázi si Rogue s Fnatic v semifinále poradili 3:2, ale ve finálové sérii neuhráli s G2 jedinou mapu. Tím tedy jejich prokletí finálových zápasů pokračuje a budou si muset na svůj první titul v LEC počkat. Rogue nijak do své sestavy nezasahovali, a vkročí tedy do letního splitu opět jako jeden z nejlepších týmů, který bude usilovat o spot na světovém šampionátu.

Rogue již několik splitů patří mezi špičku LEC díky jejich důkladnému hernímu stylu, který má účel vybudovat značné vedení ve zlatě v ranné fázi hry, nezačínat riskantní potyčky a pomalu svého soupeře dotlačit až ke jeho Nexusu. Ač se tento styl zdá velice nudný, Rogue to vynáší ovoce a již čtvrtý split v řadě neskončili na horší než druhé pozici. Naprostý opak očekáváme právě od G2 a Fnatic, kteří vynikají agresivním stylem hry. 


Vitality zkoušejí najít štěstí v jungli

Hvězdná sestava Vitality se po velice nezdařené jarní sezóně pokusí zamíchat kartami a obmění pozici junglera. Tu by měl doplnil mistr světa z Worlds 2017 a bývalý hráč SK Telecom T1 Kant “Haru” Min-seung. Do týmu se také připojil bývalý jungler FunPlus Phoenix Zhou “Bo” Yang-Bo, který bude náhradní jungler.

Organizace se prý pro tyto změny v sestavě rozhodla kvůli nevhodnému hernímu stylu polského junglera Oskara “Selfmade” Bodereka. Trenér Mephisto se v rozhovorech nechal slyšet, že Haru by měl značně ovlivnit střední fázi hry, která by měla vést k více vítězstvím. Vitality se představí hned v úvodním zápase proti týmu MAD Lions, který taktéž bude vyhlížet lepší sezónu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama