Nejlepší TFT postavy pro patch 12.8
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT postavy pro patch 12.8

Nejlepší TFT postavy pro patch 12.8

Ajkaaa

Ajkaaa

5. 5. 2022 10:00

Mohou být tahouni zároveň tanky?

Reklama

Aktuální meta se nijak výrazně nemění od posledních 14 dní, jelikož patch 12.8 byl velice krátký. I tak si však hráčská komunita našla svoje oblíbence a nové kompozice, tak se na ně pojďme mrknout!


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.8

Přeskakujeme jeden patch a vracíme se tím k postavám jako je Brand a Warwick. Oba dva jsou velmi silnými jednotkami pro early game, i když v aktuální metě už s nimi asi první místo neutrhnete. Předměty, které vám nesou, však můžete později přenést na silnější postavu (viz late game níže). Jako tanky jednotku z přední linie jsem z Tier 1 postav vybrala Kassadina, a to hlavně z důvodu, že se Mutanti tak úplně ze scény nevytratili a asi se to do konce setu nestane. Tento šampion má nejen silný štít, který dostane při udělení poškození svým kouzlem, ale také je u něj výhodou třída Scholar.

Caitlyn je jednotkou, která se “hodí vždycky”, tedy pokud v early přežije dost dlouho, jako 2-hvězdičková umí na jednu schopnost odstranit libovolnou nepřátelskou jednotku. Nejdůležitější v tomto patchi je pro nás však Ashe. Ta si získala oblíbence svými rychlými útoky, které samozřejmě potřebujete podpořit předměty složenými z luku, hlavně Guinsoo’s Rageblade. Hrajte ji společně s 5 Syndicate a Jhinem pro Sniper buff. Tankem je v této kompozici Morgana.


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.8

Mid game šampioni dnešního článku jsou z většiny opakující se neustále dobré jednotky. Většinou jde tedy o tanky, kteří nejsou jen nesmrtelní ve hře, ale i v oblíbenosti u hráčů a jednotlivých kompozic. Arcanisti či Yordlové se neobejdou bez Vex, Debonair týmy by neustály bez Leony (která s VIP buffem má obří léčení navíc). To samé pak platí s Cho’Gathem u Mutantů. Tento šampion však opět vystoupal do výšin kvůli Colossus buffu, kdy společně s Mutanty hrajete Alistara.

Ekko, který mezi Innovators nahradil po Mid-setu Heimerdingera, se objevuje v podstatě každé druhé kompozici. Jeho tři třídy mu zajišťují místa mezi Assassin jednotkami, např. v kompozici Debonair Assassins po boku Talona, společně s Nocturnem a Twitchem. Dále se hodí jako Scrap postava do většiny kompozic vedle Irelie či Blitzcranka. V poslední řadě zmínění Innovators, které můžete potkat s Jhinem a Clockwork buffem, nebo v hlavní roli se Seraphine. Vždycky je to však ten více tanky zabiják, který pomáhá týmu svou schopností ve spojení s ideálními předměty. Na tahouna týmu je lepší vybrat jinou postavu.

Pro Malzahara klasicky platí, že potřebuje dobrý Mutant buff, čímž je většinou poprava a true poškození, nebo buff přidávající manu.


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.8

Dostáváme se k Tier 4 a 5 jednotkám, které jsou tento patch hodně vidět. Mezi nimi se drží Jhin, kterého využijete ve výše zmíněných kompozicích buď vedle Ashe, či s Innovators. Nezapomeňte, že je velmi křehkou jednotkou a bez ochrany svého týmu žádné poškození nestihne rozdat. Hlídat byste si měli i pozice např. kvůli Zephyru či Blitzcrankově schopnosti. Druhou Tier 4 postavou pro dnešní late game je naopak jednotka přední linie – Vi. Jedna z Rivalek, která dává svou dominanci jasně najevo také v kompozici Clockwork Innovators, ale i v kombinaci s dalšími Bruisery a Renatou.

Když se přesuneme na legendárky, důležitou zmínkou je teď hodně hraný AP crit Galio. S předměty, které vidíte na obrázku, jde nejen o postavu, která hodně vydrží a dostane CC efekt na nepřátele, ale udělí svým dopadem také velké magické poškození. Jestli vám tohle nevyhraje hru, určitě se alespoň hodně zabavíte při pohledu na tyto interakce. Tým, který se skládá kolem Galia jede na strategii Fast 8, kdy nehledáte šampiony, ale snažíte se přežít na rychlou úroveň 8 a poskládáte tým z legendárních šampionů. Druhým důležitým bodem kompozice je také jiná Colossus postava, kterou může být Alistar.

Obecně dobrou Tier 5 jednotkou je Kai’Sa, hlavně když vychytáte Mutant buff. Při true poškození a popravě je důležitou jednotkou pro snížení zdraví protivníků, přičemž je ostatní Mutanti dorazí. Jako důležitá utility postava, tedy ta, která je prospěšná celému týmu nezávisle na třídě, je Silco a jeho schopnost posílit jiné jednotky v týmu. Použít ho můžete na Morganu a Brauma v již několikrát vzpomenuté Syndicate Snipers kompozici či v kombinaci s jinou Scholar jednotkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama