Nejlepší TFT týmy pro patch 11.15
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.15

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.15

Ajkaaa

Ajkaaa

27. 7. 2021 11:45

Které třídy a postavy přebírají vedení v druhé části setu?

Reklama

Vítejte u prvních Nejlepších týmů po změně setu! Nový update s Dawn of Heroes je v plném proudu, seznamujeme se s novými Radiant předměty a zvykáme si na změnu tříd a postav. Meta se proto ještě neustálila, silných týmů je spousta. Vybrala jsem opět 3 z nich, se kterými se vám snad podaří vaše hry vyhrát, ale pokud máte oblíbené jiné kompozice, určitě se o ně podělte v komentářích!


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.15

Jedním z týmů, který se po aktualizaci drží vysoko, jsou Cavalier ve spojení s Forgotten. Nenechte se zmást obrázkem, dají se hrát na více způsobů, a to třeba i tak, že místo čtyř Forgotten postav jich postavíte šest. V tomto případě by šlo o výměnu Luciana a Sejuani. Tím se však musíte rozloučit se (3) Cavalier a Cannoneer bonusem, který skvěle využívá vaše carry Miss Fortune.

Strategie této kompozice je tzv. “slow-roll”. Ten zahrajete tak, že se co nejrychleji dostanete na 50 zlaťáků v early (i kdyby to znamenalo určité brzké prohry, loss streak také zaručuje zlato navíc) a poté utrácíte pouze za vybrané Tier 3 postavy, které chcete dostat na 3 hvězdičky. Hledanou šampionkou v tomto případě je právě Miss Fortune, ale 3-hvězdičkový Hecarim vám také velice pomůže. Soustřeďte se na kolotočích a Zbrojnicích na kapky, protože ty využije MF v každém předmětu. Defenzivní předměty ponese Hecarim, ale máte tam i Knight postavy, kteří by tato vylepšení rádi využili. Rell s Hecarimem a Sejuani tvoří Cavalier buff, Ironclad buff dodá celému týmu brnění.

Vaše Cannoneer postavy tedy získají potřebnou ochranu před poškozením, dávejte si ale pozor na Assassiny a dobře sledujte ostatní desky pro správné pozice.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.15

Ačkoliv jsem již na začátku zmiňovala, že se meta stále mění, svoje oblíbené Skirmishers jsem nemohla vynechat. Opět se dají hrát na více způsobů, více v poznámce níže. Podle profesionálních hráčů jsou momentálně velmi silní za pomoci Knight třídy. Kromě toho, že získávají ze své třídy velmi nápomocný štít, tak tedy i blokují část příchozího poškození. Jax, jako váš hlavní tahoun týmu, je nyní jednou z top tier jednotek, která se nedá přehlížet.

Se standardní strategií v tomto případě dojdete nejdál. Postupně budujte svůj tým, ať už přes early Skirmishery, jimiž jsou Olaf, Udyr a Irelia, nebo Forgotten šampiony Hecarima či Threshe. Klíčem úspěchu bude brzy najít Jaxe a při nejlepším jej dostat na 3-hvězdičkovou úroveň. Důležitými předměty pro něj jsou Last Whisper, Bloodthirster a Hurricane, nešlápnete však vedle ani s Hand of Justice či Rapid Firecannon. Pokud na jeden z těchto předmětů narazíte mezi Radiant výběrem, můžete se předčasně radovat z výhry (tedy téměř jistého umístění v top 4 místech). Všechny defenzivní předměty můžete skládat na Ireliu či kteréhokoliv Knighta. Na osmé úrovni nesmí chybět Garen s Viegem.

Poznámka autorky: Během hraní a získávání informací pro článek, jsem se ne náhodou setkala několikrát s poznámkou “už zase hraješ Skirmishery?”. Většinou jsem je však nekombinovala se čtyřmi Knighty, ale šla přímo pro 6 Skirmisher, kde kromě Jaxe dominovala také Nidalee. Ta skvěle využívá dost podobné předměty. Několikrát mi tedy hned z PvE kol padli Tier 3 šampioni – Lee Sin či Nidalee a hraní této kompozice nebylo otázkou. Alespoň na nižším elu by vám tento tým, který je poměrně jednoduchý k sestavení, mohl zajistit několik zábavných her a vyhraných LP. A co si budeme povídat, sledovat Jaxe jak vymlátí 5-6 postav z protějšího týmu úplně sám je docela fascinující, ať nakonec vyhrajete, či ne.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.15

Revenant Assassins jsou pro dnešní článek posledním vybraným týmem. Rozhodla bych se pro něj určitě, když vám z PvE kol padne Nocturne a máte zrovna štěstí na Bow přidávající rychlost útoků. Bez zlatého Nocturna a jeho klíčových předmětů se totiž možná dost dlouho neudržíte. To však platí pro většinu týmů, takže předměty pečlivě rozmýšlejte a měňte týmy podle nich za chodu.

Hrát můžete víceméně standardně, ale slow-roll pro Nocturna vůbec není špatným nápadem. Na druhou stranu počítejte s tím, že váš poslední důležitý Assassin je Viego, který je jedním ze 3 legendárních jednotek, na které máte slušnou šanci až na osmé úrovni. Neutraťte teda všechny svoje zlaťáky v honbě za šampionem. Z Radiant předmětů by se hodil právě nějaký na Nocturna (Infinity Edge, Last Whisper, Guinsoo’s Rageblade), velká zábava je jinak Assassin emblem kupříkladu na Fiddlestickse a využít tohoto týmu rovnou na 6 assassinů.

Výhodou tohoto týmu je vlastnost vašich zabijáků skočit do zadní linie protivníkova týmu. Pokud se tedy nepřátelé silně spoléhají na nějaké AD carry, které “jen stojí vzadu a střílí”, máte velkou šanci se jej rychle zbavit a nechat Nocturna vyčistit zbytek desky. Aktivace Revenant bonusu garantuje příslušným jednotkám oživení po první smrti, načež dávají (ale i dostávají) zvýšené poškození. Guardian Angel v tomto případě tedy vlastně není potřeba, protože ho vaše důležité postavy mají pasivně. Jinými výhodnými předměty jsou však třeba Frozen Heart na Dianu či Morellonomicon pro Fiddlestickse.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama