Nejlepší TFT týmy pro patch 11.16
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.16

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.16

Ajkaaa

Ajkaaa

17. 8. 2021 16:00

Zvolíte více defenzivní, či agresivní tým?

Reklama

Dawn of Heroes si prošel patchem, a proto se opět po týdnu hraní vracíme s novými Nejlepšími týmy. Hráči objevili své favority a mezi nimi se objevují týmy, kterých se aktualizace téměř nedotkla. Jestliže se zrovna váš oblíbený tým nedostal do článku, pochlubte se s kým vyhráváte všechny zápasy v komentářích!


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.16

S Abomination kompozicemi se setkáváme přes celý Reckoning set, ačkoliv se neustále upravuje a vylepšuje pro danou aktualizaci. Momentálně Monstrosity – Siona uvidíte asi nejčastěji s Heimerdingerem, tedy early Draconic týmem.

Pokud vám z PvE kol padne Nunu či Zyra/Ashe a na lavičku předmětů se vám pomalu skládají kapky či AP, můžete vyzkoušet tento tým. Klíčem je totiž strategie “Fast 8”. Od začátku hry tedy kupujete jen co je opravdu nutné, ale jinak i přes prohry šetříte na 50 zlaťáků a pod ně nejdete. Prohrávat se v tomto případě tedy vlastně vyplatí, protože za loss streak jsou také zlaťáky. Dostanete se na úroveň 6, aby se vám na desku vlezli 3 Draconic šampioni (Udyr, Sett a Zyra) a 3 Abomination (Kalista, Brand a Nunu, přičemž Kalistu pak vyměníte za Fiddlestickse). Třída Draconic vám svými vajíčky také dodává zlaťáky (a nebo samotné Draconic šampiony). Cílem je dostat se na úroveň 8 v brzkých kolech fáze 4 (zhruba v 4-3) a ne kolem klasické fáze 5-1. Takto máte šanci získat potřebné legendární šampiony pro tento tým dříve než ostatní.

Dokud máte Zyru, stavíte AP a mana předměty na ni, důležitý je Spear of Shojin. Toto pak přesunete na Heimerdingera. Po nalezení legendárních šampionů se Draconiců můžete zbavit a přejít na 3 Revenant. Jedním z nich je Fiddlesticks, pro kterého postavte třeba Ionic Spark nebo Morellonomicon. Nezapomínejte, že předměty Abomination šampionů přebírá Monstrosity, tudíž ani nějaký defenzivní předmět jako je Sunfire Cape na Nunu a Willumpa není od věci.

Celá tato strategie je tedy dost riskantní, jelikož než se na úroveň 8 a legendární postavy dostanete, často už máte pod 50 životů, také se může stát že 5% na legendárky bude jednoduše málo a padat nebudou. Když už se to ale podaří, takový dvojkový Heimerdinger umí se svým malým dráčkem zabít celý protější tým na jedno seslání schopnosti.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.16

Ironclad Knights se nám objevili už i v minulé “topce”. Tento tým se téměř nezměnil, nejdůležitější je získat brzy Jaxe a jeho hlavní předměty se spoustou rychlosti útoků a lifestealu – Hurricane, Bloodthirster a Last Whisper. Šetřete zlato standardně, tedy tak, abyste zhruba ve fázi 5-1 byli na úrovni 8. Tam hledáte Garena a Viega. Jako třetí Skirmisher mezi Jaxem a Viegem poslouží Irelia, která umí také být dobrým tankem, nebo Lee Sin. Více o této kompozici si přečtete tady. Poznámka autorky: Většinou se snažím do Nejlepších týmů přidávat nové kompozice, ale tady to jinak nešlo. S touto kompozicí jsem po asi 8+ loss streak na 9 životech začala vyhrávat a s 10 win streak skončila na prvním místě. Měla jsem také to štěstí, že mi padl Tome of Traits a z něj jsem si udělala Ironclad Emblemem další Ironclad jednotku a to Ireliu. 4 Ironcladi pak dodávají celému týmu 125 brnění, zatímco 4 Knighti 40 poškození odrážejí. No a Jax s perfektními předměty je pak vlastně nesmrtelný. Ze dvou Spatula předmětů jsem také v tomto zápase stihla postavit Force of Nature a přidat k týmu Gwen, kterou jsem vybavila Radiant Redemptionem a Archangel Staff... občas dala větší poškození jako Jax.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.16

Hellions. Pozn. autorky: Tým, který jsem si osobně nevyzkoušela, ale nadávám na něj a skákající Tristanu asi každou hru.

Tristana možná dostala v poslední aktualizaci nějaký nerf, ale není to ve hrách znát. Pro tuto kompozici je výhodou spousta Hellion šampionů hned do začátku a stejně tak předměty, jako jsme výše viděli u Jaxe. Šetřete si penízky a na úrovni 6 začněte pomalu hledat nad 50 zlaťáků víceméně všechny šampiony, které vidíte na obrázku. Hellions prostě chcete mít na 3 hvězdičkách. A na úrovni 6 na ně ještě máte dostatečnou šanci.

Místo Bloodthirsteru můžete Tristanu vybavit také Hand of Justice a ještě lepší je, kdyby vám padl takovýto Radiant předmět. Výhodou je, že se nemusíte hnát za úrovní 8 ani 9, protože legendárních šampionů tady v podstatě není třeba. Pamatujte tedy – úroveň 6, zlatá úroveň šampionů a potřebné předměty. Nakonec dodejte k Tristaně dalšího Cannonneera, s Threshem v týmu bude ideální Miss Fortune pro Forgotten bonus.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama