Nejlepší TFT týmy pro patch 11.18
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.18

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.18

Ajkaaa

Ajkaaa

14. 9. 2021 17:00

Vrací se nám staré, dobré a osvědčené strategie?

Reklama

Po čtrnácti dnech se opět shledáváme u nové TFT “topky” – výběru aktuálně velmi silných týmů, které vás mohou inspirovat při šplhání žebříčkem. Meta je nyní poměrně ustálená, patch 11.18 kartami výrazně nezamíchal. Uvidíme tak týmy, které už jsou vám možná známé a blízké, pro jiné však mohou být novinkou. Pusťme se do toho!


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.18

Jestli vás už nebaví nechávat si vystřílet tým dobře chráněným rangerem či mágem, skvělým a rychlým řešením jsou určitě Revenant Assassins.  Sáhnout po nich můžete, padne-li vám v PvE kole takový Nocturne a nebo dobré komponenty pro jeho předměty.

Ekonomickou strategií tohoto týmu je “slow-roll” na úrovni 7. Zpočátku je tedy dobré si našetřit nad 50 zlaťáků a kupovat jen důležité postavy v obchodě místo zbytečného protáčení nabídky. Jakmile se dostanete na úroveň 7, hledejte Nocturna ze zbylého zlata (stále nad 50), tak abyste jej dostali na zlatou úroveň. Snad se vám to podaří rychle, po fázi 5-1 už je totiž standardem být na úrovni 8, kde hledáte legendární šampiony – v tomto případě hlavně Viega a Volibeara. Dodatečně se hodí Gwen.

Z předmětů jsou nejdůležitější Infinity Edge, Last Whisper a Guinsoo’s Rageblade pro Nocturna, ten však nepohrdne ani Bloodthirsterem či Rapid Firecannonem. Uvidíte-li tedy jeden z těchto předmětů jako Radiant, nebojte se je vybrat. S týmem zabijáků je samozřejmě nejdůležitější pozicování. Sledujte tak desky nepřátel, s kým jste dlouho nehráli a snažte se hrát mazaně. Taková Diana se v hloučku nepřátel umí hezky vyřádit. Poznámka autorky: Osobně ráda hraji Assasiny v 6 – pokud se vám podaří získat Assassin Emblem, který ponese Fiddlesticks. Místečko Gwen si v tomto případě tedy vybírá poslední (první) assassin Kha Zix a bonus je tak na (6) Assassinech.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.18

Nightbringers jsme jako celkovou kompozici viděli často s Apheliem v čele, tentokrát se však poprvé od Shadow předmětů v první části setu opět podíváme na carry 3-hvězdičkového Yasua. Ekonomicky jdeme po vzoru předchozí kompozice, a to slow-rollem na 6. až 7. úrovni hledat Yasua, tentokrát není špatné k němu přikoupit i Sejuani či Lee Sina/Riven.

Vaši přední linii tvoří Cavaliers Rell se Sejuani, Vladimir, Riven a nakonec Lee Sin. To je hodně lidských štítů pro Yasua. Ten i tak opravdu není nesmrtelný, proto je dobré mu kromě předmětů s rychlostí útoků dát např. Hand of Justice pro léčení.

Všechny defenzivní předměty skládejte na Sejuani a pokud by se vám podařilo mít navíc nějaký ten Bloodthirster či Guinsoo’s Rageblade, rád je ponese Aphelios – váš poslední Nightbringer.

Hra je tedy velice prostá – vidím Nightbringera a kupuji, zbytečně neutrácím a nakonec sleduju desky protivníků a správně pozicuji assassina Dianu.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.18

Dawnbringers nejsou mezi kompozicemi žádnou premiérou. I v našich článcích jste ji dříve mohli vidět, zmínili jsme je naposled však zhruba před dvěma měsíci. Pokud si je však pamatujete, určitě si vybavíte velmi silnou Karmu, která s tou správnou přední linií zvládne “vymazat” většinu nepřátelského týmu.

Podobně jako u Nightbringers, také chcete kupovat všechny jednotky pod touto třídou – využijete jak Tier 1 Gragase, tak legendárního Garena. Na rozdíl od předchozích kompozic vám ale nepůjde o hvězdičky šampionů, ale o jejich Tier – chcete tedy mít dříve Tier 4 a 5 šampiony. Šetřete si a ve fázi 5-1 či dříve už můžete prohledávat obchod na osmé úrovni.

Důležité je sledovat vaše předměty. Klíčová Karma není tak dobrá, pokud nemáte jediný AP/mana předmět. Konkrétně můžete postavit Jeweled Gauntlet, Blue Buff a Infinity Edge. Defenzivní předměty pro Garena mohou být Warmog či Sunfire Cape.

Tento tým se dá také hrát jako 4 Dawnbringer, 4 Invokers výměnou Nidalee a Riven za Syndru a Teema. Nezapomínejte na Teemovu výjimečnost – v obchodě vás stojí životy!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama