Nejlepší TFT týmy pro patch 11.21
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.21

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.21

Ajkaaa

Ajkaaa

26. 10. 2021 12:00

Který tým vás dovede k vítězství na konci 5. setu?

Reklama

Vítejte u poslední “TFT topky” pro set 5 – Reckoning. S Gizmos & Gadgets na PBE už nezbývá než se pomalu loučit s aktuálním setem, který si ještě poslední týden užijeme na live serverech. Při této příležitosti se ještě jednou podíváme, co se právě napříč deskami objevuje za týmy. Hodně z nich se však opakuje z minulých patchů.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.21

Jelikož Rioťákům přišlo, že je Kayle v tomto setu poněkud pozadu, zapomenutá, dodali jí v posledním patchi sílu a díky tomu se na deskách v posledních dnech objevuje kompozice Redeemed Knights.

Jde o poněkud riskantní kompozici – největší sílu získáváte až právě s legendární Kayle zhruba na té osmé úrovni. Také pro ni potřebujete klíčové předměty – Guinsoo’s Rageblade, Guardian Angel a Hand of Justice. Dobře však využije místo HoJ také Deathblade, jen přijde o léčení. V tom případě by bylo fajn dodat do týmu dalšího Legionnaire pro aktivaci buffu. Než získáte Kayle, skládáte předměty pro ni na Varuse. Kromě něj kupujete každého Knighta, kterého vidíte. V brzké fázi hry však není od věci mít dva Rangery a dodat Varusovi co nejvíce moci, než se ke své legendární tahounce dostanete.

Ekonomika je tedy standardní, spíše šetřete a investujte do zkušeností – čím dříve úroveň 8, tím dříve větší šance na Kayle a posledního Knighta Garena. Defenzivní předměty využije víceméně kdokoliv z vaší přední linie, přece jen jde o rytíře. Využijte jich ale nejvíce na Galia a Garena. Výhodou Knight kompozice (narozdíl od Ironclad, kteří dodávají jen brnění) je to, že odráží část veškerého poškození, nezáleží tedy, jestli hrajete proti silným mágům či AD týmu. Cesta ke Kayle je poněkud trnitá, ale uvidíte, že stojí za to si tento tým alespoň vyzkoušet.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.21

Sentinel je kompozice, která se v Nejlepších TFT týmech už nejednou objevila, vrací se však z dobrého důvodu. Lucian a Akshan jsou stále na vrcholu veškerých žebříčků.

Tento AD heavy tým je skvělý právě díky silné přední linii a schopnosti Akshana skočit do zadní linie a postarat se o carry protivníkova týmu. Pokud jste naskládali všechny důležité předměty (viz obrázek), pořádně si šetřete. Ve fázi 5-1 byste měli být na 8. úrovni a hledat důležitou zlatou – Tier 5 jednotku. Léčení v tomto týmu zvládá Rakan a CC efekty zase Senna, Pyke a Galio.

Poznámka autorky: Vyzdvihnout bych tu chtěla právě Pyka a Galia. Z vlastní zkušenosti – hrát Ironclad Knighty proti Sentinelům, ať už jsem měla jakkoliv silného carry Jaxe, pro mě bylo nemožné. Ačkoliv to byla jednotka, která by nepřítele zničila ve 2-3 útocích, za celý zápas se nemohl pohnout. Skončilo jedno CC, byl v dalším. To dalo čas Akshanovi a Lucianovi se o můj tým jednoduše postarat a vyklidit mi všechny jednotky.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.21

Dawnbringers, tým, který má carry jednotek hned několik, a proto se dá uhrát téměř každou hru. Nejsilnější a nejdůležitější jednotkou by zde měla být Karma, pokud vám to předměty dovolí, není od věci hrát i kolem Riven nebo Nidalee.

Ekonomická strategie je opět standardní, jednoduše od začátku hry kupujete Dawnbringer jednotky, při kterých vám ze začátku pomohou i Redeemed šampioni. Pro zopakování – Dawnbringer buff umožňuje jednotkám klesnout pod 50% jejich zdraví a v ten moment se znovu vyléčí. To je hlavně v brzkých fázích hry dělá dost silnými. Pokud se rozhodnete pro carry Karmu, důležitými předměty jsou Blue Buff, a kritické poškození útoků a schopností z Jeweled Gauntlet a Infinity Edge. Další dobré předměty jsou např. Morellonomicon pro Soraku, díky které budou pak protivníci zapálení, nebudou se tolik léčit. Riven využije Bloodthirster, Hurricane nebo Rapid Firecannon a další předměty dodávající AD/ rychlost útoků.

Pokud tedy vytvoříte bezpečné místo pro Karmu, máte šampiona, který je schopný na pár seslání schopnosti zabít několik nepřátelských jednotek najednou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama