Nejpodivnější strategie, které skutečně fungují
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Nejpodivnější strategie, které skutečně fungují

Nejpodivnější strategie, které skutečně fungují

Lukáš Novák

Lukáš Novák

21. 8. 2020 13:00

Co nás naučili nadšenci, kteří hrají League of Legends tak trochu jinak?

Reklama

League of Legends je velmi komplexní hrou, která bezesporu nabízí mnoho různých strategií, které ve správných rukou výborně fungují. Pojďme se podívat na některé strategie, které nejsou tak úplně tradiční. Tito borci totiž nezůstali pouze u netradičních picků, ale zašli se svou originalitou mnohem dál.

Dva šampioni najednou

Znáte ten pocit, když hrajete ADC, snažíte se, děláte pro výhru všechno, ale váš support zkrátka odmítá spolupracovat? Hráče Saskio zřejmě tato zkušenost odradila natolik, že se rozhodl raději hrát 2 šampiony najednou. Založil si druhý účet, na který se přihlásil z notebooku a začal hrát. Na stolním počítači Dravena, na notebooku Yuumi. Ptáte se, jak se mu podařilo ovládat 2 účty současně? Odpověď je jednoduchá. Yuumi ovládal nohama. 

Nemusel se spoléhat na dalšího hráče a byl pánem celé spodní linky. Zajímavé je, že tato strategie fungovala mnohem lépe, než by se dalo čekat. Po prvních 100 odehraných hrách dosáhl Saskio neuvěřitelného 64% winratu. Pokud se tedy i vy cítíte jako velmi schopný hráč a chcete vzít zodpovědnost za dolní linku plně do svých rukou, vyzkoušejte duoQueue se svýma nohama. Pokud by vás tento nápad z nějakého důvodu opravdu zaujal a chtěli byste si ho sami vyzkoušet, můžete použít pro inspiraci schéma ovládání, které využívá právě Saskio.

Nejpodivnější strategie, které skutečně fungují

Roamující Support Teemo

Youtuber Nubrac se proslavil svým netradičním stylem hraní. Jeho strategie spočívá v tom, že hraje Teema na roli supporta (jako summoner's spell využívá smite), místo toho aby zůstal na své lince však běhá po celé mapě, vytváří tlak na všechny linky a pomáhá spoluhráčům zabít jejich soupeře. Problém je v tom, že jako daň za pomoc si Nubrac bere poměrně velké množství zlaťáků a zkušeností, což se samozřejmě spoluhráčům nelíbí. Nemluvě o tom, že ADC je většinu hry opuštěné a hraje proti dvěma soupeřům. Na Nubraca si mnozí hráči stěžovali a nakonec byl zabanován (značně tomu dopomohl slavný youtuber Nightblue3). Na druhou stranu ho jeho příznivci hájili a tvrdili, že každý má právo hrát, co chce a jak chce, důležité je, aby se snažil hru vyhrát. Tímto způsobem se dostal až na 55% winrate (diamond), ale sám přiznává, že jeho výsledky jsou velmi náhodné, často se mu totiž podaří vytočit spoluhráče natolik, že se ze hry odpojí nebo se zkrátka přestanou snažit. Je tato strategie v pořádku, nebo byste Nubraca také nahlásili, kdybyste ho ve hře potkali?

Nejpodivnější strategie, které skutečně fungují

Netradiční vybavení

Hráč Kerp využíval ke hraní League of Legends takzvanou “Trackball mouse”, což je myš, se kterou uživatel nejezdí po stole, místo toho točí míčkem, který je na myši umístěn. Na tomto příběhu by nebyl nic až tak zvláštního, kdyby byl Kerp například bronze hráč. On ale hrál v EU LCS.

Nejpodivnější strategie, které skutečně fungují

Za zmínku určitě stojí také streamer OneFingerMan, který ovládá hru na touchpadu a několikrát po sobě se tímto způsobem dostal až do diamondu.

Nejpodivnější strategie, které skutečně fungují

Jednoruční Heimerdinger

Pokud jste velmi aktivní člověk a máte potřebu dělat několik věcí najednou, možná by se vám hodilo, kdybyste ke hraní League of Legends potřebovali jen jednu ruku, aby ta druhá mohla dělat něco jiného ( ͡° ͜ʖ ͡°). Můžete tak značně efektivněji využít váš drahocenný čas a třeba si při hraní uvařit kafe. Jestli se chcete tomuto důmyslnému umění naučit, určitě navštivte Youtube kanál DONGER'S DOJO. Jeho majitelem je hráč, který získal s Heimerdingerem přes 12 milionů bodů, to vše za využití pouze myši. Klávesnici vůbec nepotřebuje, myš používá dokonce i na vyvolávání kouzel. Zajímavé je, že se pro tento způsob hraní rozhodl zcela dobrovolně, prohlásil, že už ho nebaví mačkat tlačítka.

“Faker, what was that?”

Nakonec se podíváme na zvláštní kousek, který provedla esportová legenda -  Faker. Tento světoznámý hráč totiž picknul v profesionálním zápase Mastera Yi na mid. Podařilo se mu vyhrát nejen počáteční fázi hry, ale také celý zápas. Po velkém úspěchu později zvolil tento pick ještě jednou, znovu v profesionálním zápase.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama