Nová sezóna LEC je tady, hned v úvodním týdnu se utkají Carzzy proti Humanoidovi
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Nová sezóna LEC je tady, hned v úvodním týdnu se utkají Carzzy proti Humanoidovi

Nová sezóna LEC je tady, hned v úvodním týdnu se utkají Carzzy proti Humanoidovi

Tomáš

Tomáš

14. 1. 2022 15:00

Dnešním dnem začíná nová jarní sezóna nejvyšší evropské ligy

Reklama

Zimní pauza je u konce a společně se začátkem nové sezóny se vrací také nejvyšší evropská liga LEC. Po velkých změnách v sestavách se do ligy připojuje také tým BDS, u kterého uvidíme na žlebu plno nových tváří z evropských regionálních lig. Jak už bývá zvykem, i tento rok nás čeká úvodní superweek, kde se můžeme těšit na tři herní dny plné adrenalinu a akce. Všechny zápasy začínají tradičně v 18:00.

Carzzy se poprvé střetne s Humanoidem v rámci LEC

Cesty českých zástupců se po excelentní sezóně v MAD Lions značně rozdělily. Carzzy dostal příležitost se znova setkat se svým supportem Labrovem a doplnit tak supertým Vitality, který bude tento rok pravděpodobně útočit na titul. Naopak Humanoid dostal žhavou nabídku připojit se k legendárnímu týmu Fnatic, kteří budou chtít zahnat hořké selhání ze světového šampionátu na Islandu.

Fnatic museli po sezóně udělat obtížné kroky, kde Upsetův předčasný odstup z Worlds 2021 výrazně narušil vnitřní vztahy v týmu. Tým opustil Adam, který byl součástí aféry, a Bwipo, který se rozhodl, že už nadále nebude hrát pozici junglera, a proto zamířil do Ameriky. Na horní linku se otevřely dveře pro Wundera, který po nevýrazném roce v G2 bude chtít dokázat, že stále má na to být nejlepší topařem v Evropě. Pozici junglera přebírá Razork, který se v roce 2021 řadil k předním junglerům v lize. Jádro týmu v podobě Upseta a Hyliho zůstává stejné a budou hnacím strojem celého týmu. 

Týmu Vitality se povedlo dotáhnout do svého týmu Perkze a Alphariho, kteří patřili v zámořské LCS k absolutní špičce. V jungli zůstává Selfmade, který v traileru oznamuje, že tohle je jeho poslední šance na zisk trofeje, protože lepší možnost se mu už v kariéře nenaskytne. V týmu taktéž zůstává zmiňovaný Labrov, který s Carzzym tvořil botlinku v týmu BIG, a tak se znova setkávají v týmu, který má daleko větší šanci to dotáhnout daleko.


Pomůže nová sestava G2 se vrátit na trůn?

Po nevydařeném Rekklesově angažmá a nepostupu na světový šampionát čekala pro G2 velká výzva v podobě vytvoření sestavy na novou sezónu. Vedení rozhodlo, že tým opustí Wunder, Rekkles a Mikyx a místo nich přivedou novou krev, která oživí hru a hladovost po výhrách. Na horní linku se z bývalého týmu Schalke 04 připojuje Broken Blade, který bude chtít svou karierní smůlu zlomit právě v G2. O spodní linku se bude starat španělský talent Flakked společně s výhercem EU Masters Targamasem. O shotcalling v týmu se bude starat Jankos s Capsem, kteří budou společně řídit playe na mapě. 

Nová sezóna LEC je tady, hned v úvodním týdnu se utkají Carzzy proti Humanoidovi

Úvodní týden LEC začíná už dnes, první zápas mezi Vitality a MAD Lions začíná v 18:00. Stream můžete sledovat na Twitch.tv nebo Youtube.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama