Představujeme korejské sestavy pro rok 2022, koho by se západ měl obávat?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Představujeme korejské sestavy pro rok 2022, koho by se západ měl obávat?

Představujeme korejské sestavy pro rok 2022, koho by se západ měl obávat?

Nicolas

Nicolas

4. 1. 2022 17:00

Seznam všech aktualizovaných sestav v jihokorejské lize LCK pro dvanáctou sezónu v League of Legends.

Reklama

Jihokorejci na posledním světovém šampionátu ukázali, že rozhodně nepatří do starého železa. Tři ze čtyř účikujících týmů LCK se probojovaly až do semifinále a světoznámí Damwon KIA pohořeli až v páté, rozhodující hře grandfinále proti čínským EDward Gaming.

Dnes se podíváme, jakých týmů by se měl západní svět obávat tento rok, neboť LCK prošla celou řadou radikálních změn. Jak jsou na tom aktuální sestavy jihokorejských týmů?

KT Rolster

Jednoznačně jednu z nejzajímavějších sestav vlastní tým KT Rolster. Do jungle k nim přechází bývalý lesapán týmu T1, Cuzz. Na midlane bude hájit barvy tohoto celku Aria, jehož má většina fanoušků spojeného s japonským týmem DFM, za které si zahrál na posledním světovém šampionátu. Hlavní hvězdou sestavy je však jednoznačně Rascal, toplaner, který do KT Rolster přechází z Gen.G.

TOPlane Rascal Kim Wang-Hee
Jungle Cuzz Moon Woo-Chan
MIDlane Aria Lee Ga-Eul
ADC Aiming Kim Ha-ram
Support Life Kim Jeong-ming
Support (sub) GIDEON Kim Min-seong

Damwon KIA

Koncem roku 2021 se začaly internetem šířit informace, že bývalí světoví šampioni Damwon KIA přijdou o většinu svých hráčů, včetně hvězdného midlanera ShowMakera. O několik dní později z Jižní koreje přiletěla zpráva, že většina hráčů v týmu zůstane – především díky gigantickému zvýšení výplatní pásky od organizace. Změnu můžeme očekávat především na toplane, kde se o roli hlavního a sekundárního hráče porve dvojice Burdol a Hoya.

TOPlane Burdol Noh Tae-yoon
TOPlane Hoya Yoon Yong-hu
Jungle Canyon Kim Geon-bu
MIDlane ShowMaker Heo Su
ADC deokdam Seo Dae-gil
Support Kellin Kim Hyeong-gyu

Gen.G

Nástupci legendárních Samsung Galaxy jsou označováni jako supertým roku 2022 a není se, čemu divit. Soupiska vypadá velmi nadějně a pokud si mezi sebou skutečně sednou jména, jako Chovy, Doran, Ruler a Peanut, je možné, že se dočkáme doslova hrůzu-nahánějících výkonů.

TOPlane Doran Choi Hyeon-joon
Jungle Peanut Han Wang-Ho
MIDlane Chovy Jeong Ji-hoon
ADC Ruler Park Jae-hyuk
Support Lehends Son Si-woo

T1

Trojnásobní vítězové Worlds, dvojnásobní výherci MSI, devítinásobní králové LCK... Vyjmenovat všechny úspěchy tohoto celku by bylo opravdu náročné. T1, kteří se na posledním světovém šampionátu dostali do semifinále proti svým rivalům DWG KIA, se zbavili všech svých sekundárních hráčů a toplanera Canny a do nového roku jdou v tradiční, očekávané sestavě.

TOPlane Zeus Choi Woo-je
Jungle Oner Moon Hyeong-Joon
MIDlane Faker Lee Sang-Hyeok
ADC Gumayusi Lee Min-hyeong
Support Keria Ryu Min-seok
Support (sub) Asper Kim Tae-gi

DRX

Tým, který patřil k těm nejlepším zástupcům LCK se minulou sezónu propadl až na poslední příčky tabulky a je evidentní, že potřebuje změnu v sestavě. Je však otázkou, nakolik si DRX ve skutečnosti pomohli, jelikož někteří hráči jsou absolutní nováčci ve světě esportu, jiní zase hrají už od doby, kdy supporti byli pouze chodící wardy, Faker ještě nebyl světovým šampionem a LCK byla známá jako OGN. Zda se veteránům bude v kombinaci s nováčky dařit ve dvanácté sezóně League of Legend, to se teprve musíme přesvědčit.

TOPlane Kingen Hwang Seong-hoon
Jungle Pyosik Hong Chang-hyeon
MIDlane Zeka Kim Geon-woo
ADC deft Kim Hyuk-kyu
Support BeryL Cho Geon-hee
ADC (sub) Taeyoon Kim Tae-yoon

Nongshim RedForce

V redakci oblíbený tým, jehož sponzorem je výrobce instantních jídel, NS RedForce, se minulý ročník LCK dokázali několikrát postavit i proti takovým soupeřům, jako Gen.G, nebo DWG KIA. Ke smůle jejich fanoušků však tým přichází o většinu klíčových hráčů, nahrazují je však zajímaví nástupci – jedním z nich jsou např. Effort, Canna, nebo dokonce Bdd.

TOPlane Canna Kim Chang-dong
Jungle Dread Lee Jin-hyeok
MIDlane Bdd Gwak Bo-seong
ADC Ghost Jang Yong-jun
Support Effort Lee Sang-ho
Support (sub) Peter Jeong Yoon-su

Hanwha Life Esports

Tým, který byl minulou sezónu LCK známý také jako “Chovy team” přichází o hlavního a nejdůležitějšího hráče sestavy a pokud chceme být realisté, musíme si přiznat, že od nové soupisky HLE nemáme téměř žádná očekávání. Pro západního diváka absolutně neznámí hráči, jako Karis, SamD, nebo DuDu mohou už pouze překvapit.

TOPlane DuDu Lee Dong-ju
Jungle Willer Kim Jeong-hyeon
MIDlane Karis Kim Hong-jo
ADC SamD Lee Jae-hoon
Support Vsta Oh Hyo-seong
Jungle (sub) OnFleek Kim Jang-gyeom

Fredit BRION

Celek, který si minulou sezónu odbyl svou premiéru v LCK, obměňuje sestavu a posílá do ní jména, která by západní divák mohl rozpoznat. Jsou jimi například Morgan, Lava, nebo Delight.

TOPlane Sw0rd Choi Sung-won
Jungle UmTi Eom Seong-hyeon
MIDlane Lava Kim Tae-hoon
ADC Hena Park Jeung-hwan
Support Delight Yoo Hwan-joong
TOPlane (sub) Morgan Park Gi-tae

Kwangdong Freecs

Odkoupení a přejmenovaní Afreeca Freecs minulý rok hostili legendárního marksmana Banga, který však na konci sezóny ukončil svou profesionální kariéru. Letošní rok bude organizace domovem takových jmen, jako jsou Teddy, Ellim, nebo FATE.

TOPlane Kiin Kim Gi-in
Jungle Ellim Choi El-lim
MIDlane FATE Yoo Su-hyeok
ADC Leo Han Gyeo-re
ADC Teddy Park Jin-seong
Support Hoit Ryu Ho-seong
Support (sub) MapSSi Kim Do-yeong

Liiv SANDBOX

Dříve známí jako Sandbox Gaming dávají šanci a sází na nováčky a mladou krev ve světě esportu. Od T1 odkupují jejich sekundárního midlanera Clozera, kolem kterého následně staví evidentně agresivní a nebojácný tým.

TOPlane Dove Kim Jae-yeon
Jungle Croco Kim Dong-beom
MIDlane Clozer Lee Ju-hyeon
ADC Envyy Lee Myeong-joon
ADC Ice Yoon Sang-hoon
Support Kael Kim Jin-hong
TOPlane (sub) Howling Jeon Ho-bin
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama