Půlka LEC je za námi, kdo zastaví Rogue?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Půlka LEC je za námi, kdo zastaví Rogue?

Půlka LEC je za námi, kdo zastaví Rogue?

Tomáš

Tomáš

22. 7. 2022 15:00

Dnes začíná druhá půlka evropské soutěže. Kdo se dostane do playoff?

Reklama

Nejvyšší evropská liga se nám přehoupává do druhé půlky letního splitu. Nyní opravdu záleží na každé hře, protože v souboji o vyřazovací část není zdaleka nic rozhodnuto. Na čelo tabulky se probojovali Rogue, kterým na záda dýchají draví MAD Lions. Následuje dlouhý vlak čtyř týmů, ke kterému se v minulém týdnu připojili Misfits se sérii pěti výher v řadě. Své porážky bude chtít jednoznačně odčinit tým G2 Esports, který se momentálně nachází na nekomfortní sedmé pozici. Poslední místo patří týmu BDS, od kterého se velké věci v této sezóně neočekávaly. 

Rozpis všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu.


Opravdová zkouška pro Rogue

Týmu Rogue se od špatného prvního týdne povedlo navázat na konzistentní výkony z posledních splitů a momentálně se sérii sedmi výher v řadě vévodí celému LEC. Opravdovou zkoušku si na ně však nachystal pátý hrací týden, v kterém se modrá organizace utká týmy Fnatic a G2 Esports. Přestože se těmto týmům momentálně nedaří, tak nelze zapřít sílu, kterou tyto celky disponují. Obě organizace moc dobře ví, že v sázce je účast na světovém šampionátu, kterou si ani jeden z týmů nemůže dovolit promeškat.

Jestli však Fnatic a G2 chtějí tento týden Rogue porazit, tak se musí připravit na velice dominantní botlinku, kterou tvoří dvojice Comp a Trymbi. Nesmíme zapomenout taky na skvělého korejského junglera Malranga, který čte svého soupeře na Summoner’s Riftu jako knihu. 

Půlka LEC je za námi, kdo zastaví Rogue?


Tichý zabiják v podobě Misfits

Organizace, o které se moc nemluví, a přesto vždy dokáže doručit skvělé výsledky, přesně o tom je mladá soupiska týmu Misfits. Tým se slovenským střelcem Matúšem “Neon” Jakubčíkem nevkročil do letní sezóny vůbec dobře. Zmetci ze čtyřech zápasů nevyhráli ani jeden a chyběla jiskra, která by tento tým nakopla. Ta však přišla v třetím hracím týdnu proti nejslabšímu týmu BDS, který dal tomuto mladému týmu sebevědomí do dalších zápasů.

I s novým topařem Irrelevantem se tomuto týmu povedlo zaříznout týmy jako Fnatic, G2 nebo MAD Lions. Mladá soupiska si však musí dávat obrovský pozor na svou early game, protože ta je ve většině zápasů až tragická. O to víc se však musí pochválit jejich přístup k mid až lategame fázi hry, kde tento celek svého soupeře i přes špatnou úvodní část hry zašlape. Tým táhne francouzská hvězda týmu Vetheo, který se řadí mezi budoucí generaci skvěle mechanicky nadaných midařů v Evropě. 

Půlka LEC je za námi, kdo zastaví Rogue?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama