Recenze: SteelSeries Arctis 5 - sluchátka, která budete chtít nosit stále
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Recenze: SteelSeries Arctis 5 - sluchátka, která budete chtít nosit stále

Recenze: SteelSeries Arctis 5 - sluchátka, která budete chtít nosit stále

Giry

Giry

20. 8. 2017 08:00

Opravdu se nejedná o placené promo, jednoduše jsem z těch sluchátek prostě takhle nadšený.

Reklama

I když se to tak nemusí zdát, následující text je opravdu uživatelská recenze a ne placený produktový článek. Mějte to, prosím, na paměti, až budete pročítat všechny ty chvály a superlativy, které padnou na adresu sluchátek.

Recenze: SteelSeries Arctis 5 - sluchátka, která budete chtít nosit stále

Herní headset SteelSeries Arctis 5 vypadá na první pohled zcela obyčejně. Design se opírá hlavně o jednoduchost a svítící části (obvod sluchátek a logo po obou stranách) nejsou nijak výrazné. Páska na suchý zip navíc nepatří mezi nejnovější trendy. Na pohled druhý, třetí a všechny následující si ale sluchátka postupně dobývají vaše hráčské srdce, zatímco objevujete zajímavosti, funkce a různé vychytávky, na které ve SteelSeries mysleli.

Pojďme ale postupně. Po prvním nasazení sluchátek si nastavíte velikost napnutí pásky se suchým zipem, která vám sedí na hlavě. Sluchátka jsou příjemně lehká (necelých 900g). Samotná páska na hlavě nijak netlačí a oceníte ji také při každé manipulaci se sluchátky, protože oproti klasickým zasouvacím a cvakacím mechanismům drží svoje "nastavení" stále stejné a vy nemusíte stále dokola upravovat velikost napnutí na míru pro svou hlavu. Pohodlí i po několikahodinovém nošení si dovolím označit jako největší přednost sluchátek. Arctis 5 jsou svým usazením na hlavě určená hlavně pro ty, kteří u počítače sedí delší dobu, netlačí totiž vůbec do uší. I přes jen velmi lehký dotek dobře těsní okolní zvuk pěnovými polštářky kolem uší. Za pohodlí ale platíte jednu nepříjemnou cenu. Headset totiž na hlavě nedrží moc pevně a například při kýchnutí, prudkém cuknutí hlavou do stran nebo podobných neobvyklých pohybech z hlavy sklouzává.

Zvuku sluchátek se nedá nic vytknout. Díky technologii DTS Headphone:X 7.1 dokážete v akčních hrách přesně odhadnout, odkud na vás běží zombie nebo kde se skrývá nepřítel. Troufám si říct, že kvalita zvuku předčí očekávání, které máte u sluchátek v této cenové kategorii.

Recenze: SteelSeries Arctis 5 - sluchátka, která budete chtít nosit stále

Jakmile si poslechnete první písničku na youtube, začnete zkoumat, co dalšího headset nabízí. A budete nadšení. Vysouvací mikrofon můžete vypínat pomocí malého tlačítka vzadu na levém sluchátku. Jakmile je mikrofon vypnutý, rozsvítí se na něm červená kontrolka a vy tak nikdy nezapomenete mikrofon znovu aktivovat a nebudete mluvit do prázdna.

Recenze: SteelSeries Arctis 5 - sluchátka, která budete chtít nosit stále

Kvalita mikrofonu je znovu odpovídající ceně sluchátek, ale nemusíte se bát, spoluhráči vás uslyší jasně a čistě. Pod tlačítkem na vypínání mikrofonu se nachází kolečko, kterým lze upravovat hlasitost všech zvuků, které slyšíte.

Další podobné zařízení vám bude sedět na stole na půl cesty mezi sluchátky a počítačem, to už ale zdroj zvuků rozlišuje. Pootočíte-li kolečkem doprava, ztlumíte zvuky všech her, hudby, videí atp. Pokud otočíte kolečkem na druhou stranu, zeslabí se hlasy a zvuky, které se k vám dostanou z různých komunikačních programů. Toto zařízení hojně využívám v případech, kdy můj spoluhráč nemá dobře nastavený mikrofon. Ať už mi křičí do uší nebo naopak moc příliš šeptá, stačí pootočit kolečkem na jednu nebo druhou stranu a slyšíte vše dobře a jasně.

Barvy podstvícení headsetu a další vychytávky si pak lze nastavit pomocí aplikace SteelSeries Engine 3, kde ovládáte všechny produkty od této značky. Můžete si dokonce vybrat na každé sluchátko jinou barvu - svítí kruh po okraji a logo SteelSeries. Pokud se sluchátky budete cestovat, oceníte určitě možnost otočení "na placato", pomocí kterého ušetříte místo ve svém zavazadle. Díky této poloze také předejdete případnému zlomení úchytů sluchátek.

Recenze: SteelSeries Arctis 5 - sluchátka, která budete chtít nosit stále

Sluchátka SteelSeries Arctis 5 jsou zkrátka určena pro ty, kteří mají rádi pohodlí. Obyčejný design a hrubší (ale jasný a zřetelný) zvuk mikrofonu vynahradí skvělý zvuk a šikovné funkce pro hraní her. Pokud se poohlížíte po headsetu na dlouhodobé hraní, je pro vás SteelSeries Arctis 5 volba, kterou mohu jen doporučit. Vybrat si můžete mezi černou a bílou variantou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama