Rogue opět v čele LEC, trápení na straně G2
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Rogue opět v čele LEC, trápení na straně G2

Rogue opět v čele LEC, trápení na straně G2

Tomáš

Tomáš

18. 7. 2022 16:00

Rogue s Misfits prodloužili své série výher

Reklama

Čtvrtý hrací týden nejvyšší evropské ligy LEC podtrhl půlku letního splitu, který nám zatím nabídl nejvyrovnanější sezónu vůbec. Jak zatím vypadá pořadí týmu? Rogue prodloužili svou sérii výher na číslo 7 a tím také převzali první místo v tabulce. Dvě výhry z tohoto týdne berou také MAD Lions, kteří se momentálně nachází na druhém místě těsně za Rogue. Situace se výrazně komplikuje ve středu tabulky, kde třetí příčku okupují hned čtyři týmy. Na sedmé místo se propadli G2 Esports, kteří již druhý týden za sebou nevyhráli jediný zápas. 

Výsledky všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu.


Rogue zpět na trůnu 

Nevydařený první týden této organizaci napověděl, že je třeba na sobě opět zapracovat, aby se dostavily potřebné výsledky z předchozího splitu. Rogue své problémy z prvního týdne neprodleně vyřešili a nyní se po sedmi výhrách v řadě opět nachází na prvním místě LEC. I tuto sezónu tento tým těží ze své vynikající early game, kde jak botlinka s Compem a Trymbim drtí všechny ostatní botlinky v lize, tak korejský jungler Malrang vždy dokáže odhadnout své místo na mapě. Když se tento tým dostane do této herní pohody, tak se těžko v LEC hledají soupeři, kteří by dokázali na tento rozjetý vlak najít odpověď.

Novou kompozici zkusili Rogue v pátečním zápase s Vitality, kde se na bot rozhodli ke Kalistě picknout Tarica, který svou nesmrtelnosti v ultimátce dokáže rozhodovat zápasy. Tato zkouška zafungovala na výbornou a Comp si v tomto zápase dokonce na své konto připsal 10 killů.

Rogue opět v čele LEC, trápení na straně G2


G2 na vlně proher

Nad velkou propastí se nyní nachází španělská organizace G2 Esports, kteří nyní ztrácí svůj drive po slibném startu do letního splitu. Jedna prohra s týmem BDS a nyní čtyři prohry v řadě způsobily, že G2 se nyní nachází na sedmé pozici společně s týmem Astralis.

Hlavní příčina těchto špatných výsledků je kriticky špatná early game, kde G2 z devíti zápasu dokázali získat First Blood pouze v zápase jediném. Slabá kontrola draků a neproaktivní hra jsou další důvody, proč to v táboře G2 nyní nevypadá růžově.

I když se G2 nyní nachází na sedmé pozici, tak na první místo ztrácí pouze tři výhry, což znova ukazuje, jak je liga tento split neuvěřitelně vyrovnaná. Capsova parta v pátém týdnu narazí na Rogue, kde potencionální výhra by je mohla vrátit do akce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama