T1 rozdrtili G2 esports, ve finále se utkají s RNG
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek T1 rozdrtili G2 esports, ve finále se utkají s RNG

T1 rozdrtili G2 esports, ve finále se utkají s RNG

Nicolas

Nicolas

28. 5. 2022 17:00

Shrnutí semifinálového duelu mezi G2 a T1

Reklama

Poslední semifinálový zápas letošního MSI, který určil druhého finalistu, skončil teprve několik hodit nazpět a analytický kruh si byl téměř od začátku jistý tím, že vítězství by pro sebe měli urvat evropští zástupci G2 esports. Dokonce přišlo tvrzení, že série skončí 3:0 ve prospěch evropanů a bude se jednat o ještě rychlejší sérii, než včerejší duel mezi RNG a Evil Geniuses. 

K překvapení analyst-desku se jihokorejší giganti T1 zvládli dostat přes jejich upadající formu ve skupinové fázi MSI a doslova rozdrtili naše reprezentanty v sérii, která byla rychlá, úderná, nemilosrdná a ze strany Fakerova týmu téměř bezchybná. Jednalo se o jednoznačně nejvíce jednostrannou sérii, jakou jsme zatím na MSI 2022 viděli a T1 si tak zajistili svou účast ve finále turnaje, kde se utkají se svými činskými rivaly Royal Never Give Up.

Průběh série

První hra během pick-ban fáze působila spíše ve prospěch G2 esports. Tým okolo Capse si pro sebe napickoval teamfight orientovanou kompozici s Gangplankem, Galiem, Jarvanem a Apheliem. Tito čtyři hrdinové byli následně doplněni Pykem na support roli a očekávalo se tak, že ze strany tohoto agresivního picku budou přicházet roamy na mid a vytváření tlaku na hvězdného midlanera Fakera.

Nic z toho se však nestalo a G2 esports se z neznámých důvodů v průběhu celé hry soustředili pouze na botlinku nepřátelského týmu. Z těchto five-men akcí na botu však málokdy odcházeli s vítězstvím a naopak doslova otevřeli mapu Fakerovi, který se svou Tristanou likvidoval jednu věž za druhou. Během toho si pro sebe Nezabitelný král démonů získal neuvěřitelný gold-lead nad ostatními hráči.

T1 rozdrtili G2 esports, ve finále se utkají s RNG

Bylo jasné, že v druhé hře se musí něco změnit. G2 zvolili scalující kompozici, kterou se chtěli vyrovnat agresivním, early-game orientovaným tahounům na straně T1. Ačkoliv se jednalo o nejvyrovnanější zápas této série, v konečném důsledku zvítězily mechanické schopnosti jihokorejských hráčů.

Třetí a poslední hra pak byla pouze třešničkou na dortu a bylo v ní evidentní, že hráči G2 esports mají dnešní vyčerpávající série dost. Jednalo se o kompletní utržení ze řetězu, kde byla celá mapa a všechny prostředky nabídnuty T1 bez sebemenší známky vzdoru. Hra skončila ve dvacáté minutě s 15. tisícovým vedením T1 a mladá parta okolo Fakera si tak zajistila účast ve finále MSI, kde budou čelit dalšímu legendárnímu asijskému týmu, Royal Never Give Up!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama