To nejlepší z hardware #2
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek To nejlepší z hardware #2

To nejlepší z hardware #2

Giry

Giry

16. 7. 2017 19:40

Mechaniky podrobně. Xbox One X oficiálně či AMD v ofenzívě.

Reklama

Od prvního přehledu oběhlo více než měsíc času, což znamená, že se nahromadilo opět dost zajímavých hardwarových novinek. Tak se pojďme podívat, co stálo za pozornost.

Augmentovanou realitu asi nakopne Apple

Kromě Pokémon GO zatím augmentovaná realita (AR) moc neprorazila a ve zmiňovaném hitu šlo spíše o její základní formu. To by se ale mělo velmi brzo změnit. Firma stojící za iPhone poprvé na velké konferenci o AR promluvila a vydala vývojářské nástroje. Nadšenci už s nimi tvoří a první výtvory ukazují obří potenciál.

Xbox One X kompletně odhalen

Microsoft nám sice hardwarovou výbavu přiblížil již dříve, ale bez ceny a informací o her moc podstatná nebyla. To vše nyní známe. Pokud vše dopadne tak, jak firma slibuje, dostaneme na podzim 4K herní zařízení s cenou okolo 14 tisíc korun. Tolik dáte za grafickou kartu, která možná 4K zvládne.

To nejlepší z hardware #2

Revoluce u bezdrátových myší

Nové myši jsou představovány pravidelně, většinou ale nic zajímavého nepřináší. Výjimkou je nový systém Logitech PowerPlay – set speciální podložky a bezdrátové myši. Podložka myš nabíjí podobně, jako když máte bezdrátové nabíjení mobilu, takže nemusíte řešit nabíjení a neotravuje vás kabel. Cena je zatím dost vysoká.

To nejlepší z hardware #2

AMD v ofenzívě

Posledních deset let tržní podíl procesorů s logem AMD klesal ve prospěch Intelu. S příchodem Ryzen se situace změnila a AMD konečně začalo růst. Intel má tak po dlouhé době skutečnou konkurenci. AMD koncem července plánuje uvedení levných procesorů Ryzen 3 a hned poté přijde s monstry Threadripper – nejvyšší model nabídne 16 jader.

Mechanické klávesnice podrobně

GrunexCast je nový český podcast o hrách a hardware. Jeden z posledních dílů se věnuje mechanickým klávesnicím. Jak fungují? Jak se liší spínače? Vyplatí se oproti klasice? To vše se dozvíte.

Genesis opět přináší cenově dostupnou novinku

Posledně jsme tu měli levnou podsvícenou podložku pod myš. Nyní tento výrobce začal prodávat mechanickou klávesnici Thor 300 TKL, s cenou lehce nad tisíc korun se řadí mezi ty nejlevnější modely vůbec.

To nejlepší z hardware #2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama