Tři týmy se drží na vrcholu LEC, Vitality čeká náročná zkouška
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Tři týmy se drží na vrcholu LEC, Vitality čeká náročná zkouška

Tři týmy se drží na vrcholu LEC, Vitality čeká náročná zkouška

Tomáš

Tomáš

15. 7. 2022 14:00

Excel, Fnatic a Rogue v čele LEC, Vitality narazí na těžké soupeře

Reklama

Nejvyšší evropská liga LEC se po krátké týdenní pauze opět vrací na obrazovky a opět nabídne velice nabitý program. Čelo tabulky okupují hned tři týmy v pořadí Excel, Fnatic a Rogue, kde všechny tři týmy budou mít šanci se na první pozici osamostatnit. Na jejich záda se však dotahuje další velká trojka v podobě G2, MAD Lions a Vitality. 

Rozpis všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu.


Nejvyrovnanější LEC sezóna

Letošní letní split se blíží k polovině odehraných zápasů a více jak polovina týmů má šanci se dostat na čelo tabulky. Obrovská konkurence je dána tím, že slabší týmy udělaly změny, které je nyní dělají konkurenceschopné s elitou. K takovým případům se řadí například tým Excel, který je největším překvapením letní sezóny a se skórem 5:2 patří jednoznačně k týmům, které jsou schopné hrát vyrovnané utkání s těmi nejlepšími v Evropě.

O návrat na vrchol usiluje tým MAD Lions, který po nepostupu do jarního play-off musel ve svých řadách udělat důležité rozhodnutí. Reekera vystřídal Belgičan Nisqy a jak výsledky napovídají, tak tohle byl jednoznačně krok dopředu pro tuto organizaci, které se povedlo v roce 2021 vyhrát oba splity za sebou.

Tři týmy se drží na vrcholu LEC, Vitality čeká náročná zkouška

 


Otazník s názvem Vitality

Velice favorizovaná sestava se zvučnými jmény působí v LEC již druhý split a fanoušci stále čekají na obrovský vzestup tohoto týmu. Tým v létě doplnil korejský jungler Haru, který měl za úkol zlepšit celkovou týmovou souhru a posunout tak Vitality do bojů o lepší umístění. Ač se tento split týmu daří lépe než v splitu předcházejícím, tak stále této sestavě chybí konzistentnost, kde zápasy jsou jako na houpačce a hry musí rozhodovat až souboje v pozdních minutách.

To, jestli jsou Vitality schopní bojovat s absolutní špičkou prověří důkladně tento týden týmy Fnatic a Rogue, kteří jsou momentálně na vlně výher a řadí se mezi nejlepší týmy v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama