V napínavém finálovém duelu zvítězili na MSI čínští RNG
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek V napínavém finálovém duelu zvítězili na MSI čínští RNG

V napínavém finálovém duelu zvítězili na MSI čínští RNG

Honza Fremut

Honza Fremut

29. 5. 2022 16:40

Ve finále MSI se utkali korejští T1 a čínští Royal Never Give Up! Jak to dopadlo?

Reklama

Dnešním korejsko-čínským finále Mid-Season Invitational vyvrcholila první část letošní sezóny. Fanouškům finálová série nabídla to nejlepší, co mohla - napínavou pětizápasovou bitvu okořeněnou některými zajímavými picky.

Asijské finále nabídlo napínavý průběh

Ze vzájemných zápasů v Rumble části turnaje se oba dva týmy již dobře znaly a dala se očekávat vyrovnaná série. T1 měli na svém kontě před finále pouhé tři prohry a šestnáct výher, Royal Never Give Up dokonce sedmnáct výher a dvě porážky. Mírnějším favoritem tedy pochopitelně byla čínská pětice, která v průběhu celého turnaje podávala stabilní a jisté výkony i přesto, že čínský tým odehrával turnaj z domova. 

V napínavém finálovém duelu zvítězili na MSI čínští RNG

Pro první hru si korejští T1 přichystali dvě překvapení - na midlane Faker pickoval Azira a support Keria se předvedl s Morganou. Tyto dva šampioni se tak objevili na MSI poprvé, nutno ovšem dodat, že Azir je Fakerův historicky nejčastější pick a Keria v minulosti již desetkrát Morganu na profesionální scéně hrál. Scénář byl ovšem jiný, než korejští fanoušci a hráči plánovali, ve 33. minutě bylo hotovo a RNG vyhráli první hru s náskokem 9 tisíc goldů. 

Druhá hra už ovšem nastolila trend pro zbytek série. Banovací fází prošla Ahri, kterou si pro tento zápas zvolil xiaohu a Faker kontroval pickem Lissandry. Druhou hru i díky skvělému výkonu Zeuse, který s Gangplankem absolutně zničil Bina, zvládli T1 vítězně a dokázali sérii srovnat. 

Jako na houpačce série pokračovala i ve třetím zápase. Matchup na midlane se otočil, xiaohu dostal do rukou Lissandru proti Fakerově Ahri a táhl svůj tým za druhým vítězstvím v sérii. Se skóre 5/1/16 ho můžeme zcela bez okolků označit za nejlepšího hráče ve třetí hře a jistě byl po dvacetiosmi minutách svými spoluhráči také poplácán po zádech. Čínský tým s náskokem deseti tisíc goldů bez problémů ukončil třetí hru a od titulu ho dělila jedna jediná výhra. 

Ve čtvrté hře šlo již T1 o hodně a Fakera mohli fanoušci vidět na LeBlanc, se kterou si v průběhu MSI držel stoprocentní bilanci a pochopitelně nijak neplánoval si tuto statistiku pokazit. A nebylo tomu jinak. Faker se skóre 4/0/2 vyznamenal, skvěle zvládl laning fázi, dokázal dobře roamovat a zářil hlavně v pozdní části hry. T1 tak dokázali vyrovnat sérii na 2:2 a bylo jasné, že o vítězi Mid-Season Invitational rozhodne poslední pátá hra. 

V rozhodující bitvě se na midlane znovu objevilo duo Lissandra-Ahri, přičemž rozdělení bylo stejné jako ve třetí hře. T1 na botlane zvolili silné duo Jhin-Yuumi, a RNG tak nezbylo nic jiného, než se plně zaměřit na midlane. Bohužel pro fanoušky korejského League of Legends tuto strategii odnesl právě jejich miláček Faker, který se musel vypořádávat s mnoha ganky a roamy a jeho konečné skóre bylo 0/5/2. Rozhodující hra byla naprosto jednoznačná ve prospěch RNG, kteří již ve 25. minutě ukončovali s náskokem 12 tisíc goldů a konečné skóre bylo 15:3 v jejich prospěch. 

Velkou zásluhu na úspěchu Royal Never Give Up má také jejich trenér KenZhu, který k týmu přišel před začátkem letošní sezóny z EDG, se kterými v minulém roce vyhrál Worlds. Aktuální bilance KenZha činí vítězství ve dvou play-off čínské LPL, Worlds a MSI v řadě, čímž se bez pochyb zapisuje mezi absolutní trenérskou špičku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama