Všechno, nebo nic. Základní část LEC vrcholí, postoupit může kdokoliv
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Všechno, nebo nic. Základní část LEC vrcholí, postoupit může kdokoliv

Všechno, nebo nic. Základní část LEC vrcholí, postoupit může kdokoliv

Reibl

Reibl

25. 3. 2023 16:30

Češi na pokraji vyřazení.

Reklama

Záchrana Fnatic, Češi na hraně vyřazení a vyrovnaná tabulka. Poslední tři dny jarní části LEC přinesou pořádné drama. Jistotu postupu totiž nemá téměř nikdo.

Postupová matematika

Foldy sheet ještě odložte. Jak píše Maximilian Peter Schmidt, ředitel League of Legends EMEA esportu, na Twitteru, obecná pravidla na postup jsou jednoduchá. Celek s alespoň pěti výhrami má skupinovou část jistou. Blízko k pěti výhrám mají G2, SK Gaming, BDS a Vitality. Všechny tyto celky se dělí o první místo se skóre 4:2.

V případě čtyř výher má tým prakticky garantovaný tiebreaker, nicméně může i přímo postoupid so skupinové části. Kromě nejlepší čtveřice se k tomuto skóre blíží Astralis a KOI (3:3).

Tři výhry mohou stačit na tiebreaker, dvě výhry jsou zárukou delší dovolené. Právě dvě vyhrané hry si připsaly za split spodní čtyři týmy. Jen dva ovšem vypadnou. Každá hra se tedy počítá.

Češi na hraně

Patrik s Excelem, Humanoid a Nightshare s Fnatic a Carzzy s MAD Lions nemají zrovna dobré vyhlídky. Všichni totiž se skóre 2:4 potřebují urvat minimálně jednu, ideálně aspoň dvě výhry. Reálně hrozí, že většina českých hráčů tento týden vypadne.

Hned v sobotu večer se utkají Humanoid a Carzzy ve vzájemném duelu. Jeden z této dvojice se tedy posune v tabulce výše. Na Fnatic následně čekají rozjetí G2 a Astralis.

Všechno, nebo nic. Základní část LEC vrcholí, postoupit může kdokoliv

MAD Lions budou v neděli čelit aktuálně prvním SK Gaming a následně také G2. Excel si musí poradit s KOI, Astralis a BDS. Finální víkend základní části jarního splitu začíná od 18:00 duelem týmu Heretics proti Astralis. V pondělí po poslední hře přijde na řadu losování skupin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama