Výbava pro hráče počítačových her – podle čeho vybrat počítačové doplňky, stůl nebo křeslo?
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Výbava pro hráče počítačových her – podle čeho vybrat počítačové doplňky, stůl nebo křeslo?

Výbava pro hráče počítačových her – podle čeho vybrat počítačové doplňky, stůl nebo křeslo?

Giry

Giry

14. 5. 2021 06:00

Opravdoví gameři zvládnou sedět u počítače hodiny i dny.

Reklama

Opravdoví gameři zvládnou sedět u počítače hodiny i dny. Jaké by si měli pořídit vybavení, aby je nebolela záda a užili si herní zážitek naplno? Přinášíme tipy pro výběr a správnou polohu nábytku, monitoru i nezbytných doplňků.

Počítejte s investicí

Kromě nadupaného počítače bude hráč her potřebovat i kvalitní vybavení svého koutku či pokoje. To může přijít na poměrně dost peněz – někteří řeší pořízení výbavy nákupem na splátky nebo půjčkou. Díky ní si budete moci ihned pořídit ergonomické křeslo, bytelný stůl a třeba i designovou klávesnici.

Jaké vybavení pro hráče vybrat?

Monitor by měl poskytovat věrnou barevnou reprodukci a široké úhly pozorování. Zajímejte se o vysoké rozlišení, na němž závisí detaily, a tak i požitek z graficky náročnějších her. Větší monitor pak nabízí lepší rozhled a vtažení do hry. Obrazovku postavte na délku ruky od sedícího člověka. Její horní hrana by měla být rovnoběžná s očima a nakloněná asi o 10 až 20 stupňů dozadu (prevence pobolívání krční páteře).

Doplňky k počítači – nezbytnou součástí nadupaného stolního počítače je ergonomická myš s tlačítky. Má speciální tlačítkové funkce, které hráči ocení, a podporuje správný úchop, který pomůže zabránit bolestem zápěstí. Podsvícená klávesnice pak umožní hrát hry i v noci bez nutnosti osvětlení, speciální gamerské varianty mají navíc i přídavné funkce a tlačítka. Pro dokonalý zážitek budete ještě potřebovat reproduktory nebo sluchátka s kvalitními basy.

Stůl by měl být bytelný, pevný a výškově nastavitelný. Deska by se měla nacházet ve výšce loktů sedícího pařmena. Většina hráčů nepotřebuje nic víc než jen dostatečně rozlehlou desku s hladkým povrchem pro snadný pohyb myši. Vyplatí se také pracovní lampa a místo navíc pro občerstvení. Hodí se i držák na neposlušné kabely, které mohou při zábavě překážet.

Křeslo, ideálně ergonomické, by mělo mít pevné opěradlo, nastavitelnou bederní a hlavovou opěrku a variabilní výšku. Musíte však na něm také správně sedět – stehna s lýtky svírají pravý úhel, záda jsou vzpřímená, klávesnice a myš v pohodlném dosahu. Pogumovaná kolečka nebo speciální podložka pak zajistí hladký pohyb křesla ke stolu.

Kvalita něco stojí

Investice do kvalitního a dražšího vybavení se vyplatí – poznáte to brzy na svých zádech a později i na dlouhé životnosti zařízení. Proto si jeho nákup dobře rozmyslete a nenakupujte pouze podle designu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama