Čínská liga dostane v létě unikátní formát s fearless draftem
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Čínská liga dostane v létě unikátní formát s fearless draftem

Čínská liga dostane v létě unikátní formát s fearless draftem

Reibl

Reibl

24. 4. 2024 13:27

V čínské lize se účastní celkem 17 týmů a tento region patří spolu s Koreou k nejsilnějším v League of Legends esportu. Od léta liga přinese zcela unikátní formát včetně fearless draftu.

Reklama

Čínská LPL do letošního jara probíhala celkem klasicky, kdy se v základní části střetávaly týmy v Bo3 sériích. Na tuto část navázalo play-offs. Od léta se ale formát kompletně mění a bude o dost komplexnější.

Úvodní skupiny

V první části ligy se 17 celků rozdělí podle seedu a domácích stadionů (v LPL mají týmy domovská města) do 4 skupin. Ve třech skupinách budou 4 týmy, v poslední 5 týmů. V těchto skupinách se odehrají dvě kola Bo3 sérií. Jinými slovy každý tým vyzve každého ve dvou sériích. Týmy tak odehrají 6-8 sérií proti soupeřům.

Ve skupinové části se navíc uplatní fearless draft. To znamená, že šampion, kterého zvolí jeden z týmů, je pro tento tým po zbytek série v banu. Pokud vy, nebo váš zvolíte Oriannu, nemůžete jí vybrat do konce série. Váš soupeř ji ale v další hře zvolit může. Klasické bany stále probíhají.

TOP 2 (u skupiny s 5 týmy TOP 3) týmy z každé skupiny postupují do skupiny pro vítěze. Zbylé týmy se utkají ve skupině pro poražené.

2. kolo skupin

Ve druhém kole se utká 9 vítězných týmů z úvodních skupin proti sobě. Půjde o klasickou skupinovou část s Bo3 sériemi. Zde se každý utká s každým pouze jednou a jde o klasický draft, nikoliv fearless. TOP 7 týmů postupuje přímo do závěrečného play-offs. Nejhorší 2 týmy se utkají ve 3. kole.

Mezitím se stejným formátem odehrává skupina pro poražené. Celkem 8 týmů hraje opět proti každém jednou v Bo3 sérii. TOP 4 celky postupují do 3. kole, nejhorší 4 týmy vypadávájí.

3. kolo - předkolo play-offs

Ve 3. kole se spárují 2 nejhorší týmy ze skupiny pro vítěze a 4 nejlepší celky ze skupiny pro poražené. Ve třech Bo5 zápasech se rozhodne o finální trojici, která postoupí do play-offs.

Grafické znázornění

S grafickým znázorněním průběhu jarního splitu LPL přišel server Sheep Esports. Jak můžeme vidět z obrázku níže, týmy si projdou až třemi koly a mají několik šancí na postup do play-offs. Nejlepší týmy postoupí do play-offs už po druhém kole, ti nejhorší v této fázi zároveň vypadnou.

Čínská liga dostane v létě unikátní formát s fearless draftem
i Zdroj: Sheep Esports
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama