Do LoL míří anticheat systém Vanguard, někteří hráči mají pochybnosti
i Zdroj: Riot Games
Novinky League of Legends Článek Do LoL míří anticheat systém Vanguard, někteří hráči mají pochybnosti

Do LoL míří anticheat systém Vanguard, někteří hráči mají pochybnosti

Giry

Giry

7. 1. 2024 03:55

Abychom se zbavili cheaterů a botů v našich hrách, přechází League of Legends na anticheat Vanguard, který už je dlouho vyzkoušený.

Reklama

Vanguard používají hráči Valorantu už několik let. Od vydání v roce 2020 požaduje Riot spuštění tohoto programu společně se hrou. To nyní čeká i hráče League of Legends. Pokud Valorant hrajete také, nic se pro vás nemění, jestliže jste však Valorant na svém počítači ještě nespustili, brzy budete muset Vanguard stáhnout.

Dobrou zprávou je, že Vanguard funguje ve Valorantu velmi dobře. Umí rozpoznat cheatery a hlavně účty ovládané umělou inteligencí. Díky tomu bude moct systém League of Legends přerušit zápas, když najde cheatera.

Do LoL míří anticheat systém Vanguard, někteří hráči mají pochybnosti
i Zdroj: Riot Games

Díky novému anticheatu bude také možné rozdávat hardwarové bany, takto potrestaní hráči si tedy budou muset kromě nového účtu pořídit i nový počítač.

Hráči ovšem vyjadřují i určité obavy. Tou největší je zásah do soukromí. Vanguard se totiž může dostat i k citlivým informacím na vašem počítači, přesto Riot tvrdí, že naše soukromí bude v bezpečí.

Další problém by mohl Vanguard představovat pro různé tvůrce, kteří využívají speciální programy. Například velmi známý youtube kanál SkinSpotlights používá vlastní nastavení záběrů, které by Vanguard mohl označit za škodlivé. Někteří youtubeři také tvoří vlastní skiny a ukazují je v akci ve svých videích. Programy, které tyto tvůrci používají na změnu svého vzhledu, by Vanguard mohl také vyhodnotit jako škodlivé.

Nový anticheat systém Vanguard se do hry dostane v následujících týdnech, přesné datum nebylo zatím stanoveno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama