G2 a Cloud9 si na Worlds připisují první výhru, Korea prohrála polovinu her
i Zdroj: Christian Betancourt/Riot Games
eSport League of Legends Článek G2 a Cloud9 si na Worlds připisují první výhru, Korea prohrála polovinu her

G2 a Cloud9 si na Worlds připisují první výhru, Korea prohrála polovinu her

Reibl

Reibl

19. 10. 2023 15:31

Nový formát Worlds od prvního dne baví. Swiss fáze přinesla hned několik zajímavých duelů, které potěšily fanoušky všech čtyř hlavních regionů. Nejvíce slaví Čína, která vyhrála zatím všechny duely.

Reklama

Osm her od rána až do odpoledne nabídlo opravdu zajímavou podívanou. V Bo1 duelech je prostor pro štěstí i překvapení, avšak k mnoha šokujícím zvratům nedošlo. Hned na úvod odstartovali Swiss stage T1 s Fakerem. Korejský celek se ale překvapivě nadřel proti americké trojice v podání Teamu Liquid. Zejména Pyosik ukázal, že jeho Worlds forma je vždy hodná titulu. T1 ale jedním teamfightem nepříznivý stav otočili a hru rychle ukončili.

Cloud9 si o hru později poradili s MAD Lions, kde hraje i český marksman Carzzy. Mezinárodní fiasko lvíčat pokračuje a tým má co napravovat. Moc dobrý výkon nepředvedli ani Humanoidovo Fnatic. Ti padli proti LNG a zejména Scout s Azirem úřadoval.

Pověst Evropy zachraňovali G2. Jejich odveta proti Dplus dospěla do zdárného konce i přes masivní zahození barona Nashora. Jinak měl Capsův tým hru relativně pod kontrolou a Draven v podání Hanse Sami mohl sbírat jednu stovku zlaťáků za druhou.

I přes prohru zapůsobili dobře také BDS. Adamův pick Garena způsoboval jednomu z nejlepších topařů na světě, 369, velké problémy. Bohužel dobrou počáteční fázi nedokázali BDS přetavit ve výhru nad favoritem turnaje.

Dočkali jsme se také jednoho očekávaného stompu v podobě zápasu Gen.G proti vietnamským GAM Esports. Korejská jednička bez problémů postupuje do 1:0 bracketu. Naopak zápas mezi BLG a KT ukázal, jak jsou východní týmy vyrovnané. Vysoká úroveň obou týmů bude strašákem pro budoucí soupeře. Výhru si nakonec připisují BLG.

Korea si tak připisuje ze čtyř zápasů pouhé dvě výhry, přičemž jedna proti TL rozhodně nebyla tak dominantní, jak by diváci očekávali. Po jedné výhře berou LEC a LCS, nejvíce pak slaví LPL. Čínský region je zatím na turnaji 100%.

Rozlosování druhého dne

Pro připomenutí zmíníme, že druhý den proti sobě nastoupí celky s jednou výhrou a obdobně týmy s jednou prohrou. Žádná další omezení při losování neplatí.

V 1:0 bracketu jsou duely následující:

Na G2 padli Weibo Gaming, kde hraje The Shy. Jde o jeden z papírově lehčích soupeřů. Cloud9 narazí na LNG, kteří si poradili s Fnatic. Zbylé duely jsou odvetou regionálních finále.

Bracket 0:1 celků vypadá takto:

Vrcholem této skupiny bude korejská bitva Dplus proti KT Rolsteru. Jeden z týmů se velmi brzy ocitne na pokraji vyřazení. Fnatic obdrželi celkem jednoduchý los proti GAM Esports a zbytek her lze považovat za “civilní válku" Evropy a Ameriky.

Týmy, které po zítřejších hrách skončí se dvěma výhrami postupují do Bo3 zápasů o postup do playoffs. Naopak celky se dvěma prohrami budou bojovat v Bo3 sériích o udržení v turnaji. Zbytek celků si zahraje ještě jednu Bo1 hru před rozřazením.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama