Mezihernový Turnaj 03/2012
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Mezihernový Turnaj 03/2012

Mezihernový Turnaj 03/2012

derk

derk

1. 4. 2012 08:26

Včera proběhl dlouho očekávaný mezihernový turnaj. Nesl označení číslo 2.

Reklama

Mezihernový turnaj 31.3.2012

Turnaje se účastnilo 12 týmů, které hrály z heren z několika měst v české i slovenské republice. Celé osazenstvo turnaje bylo rozděleno do dvou skupin po šesti týmech, kde se hrálo systémem každý s každým. Z obou skupin postoupily 4 celky, které následně pokračovaly v playoff. Turnaj měl od začátku několik favoritů. Mezi ty největší, kteří měli stanout na stupních vítězů, se řadily celky Gateway Entertainment (bývalí Kitty Killers), Insenia.ESC a papírově nejsilnější tým – mix hráčů s názvem FreeWin. Tak se poté také stalo, ale o tom až za chvíli. Pojďme se podívat na jednotlivé skupiny.

Ve skupině A byl jasným favoritem tým Insenia.ESC, který svému jménu dostál a bez prohry jediného zápasu se dostal do playoff. Druhé místo bylo také předpokládané – získal ho tým nEophyte, který hrál v trošku obměněné sestavě. Bimbásek nahradil Rutgena, a podle průběhu turnaje to byla určitě dobrá volba. Na dalších dvou postupových místech se umístily týmy Something like Skill a Easy as tutorial. Týmy Just Fun a League of Prague vypadly ve skupině a do playoff se nedostaly.

Ve skupině B byli favorité dva. Prvním byl tým Gateway Entertainment a druhým již zmiňovaný mix hráčů ze silných evropských týmů na EUNE – FreeWin. V tomto týmu hrála sestava myR Johnny, FZ Aim, FZ Mozilla, eSuba focus a Čaroděj. Známá jména, všichni bez pochyby schopní hráči. Otázkou bylo, jestli dokáží zahrát pěknou týmovou hru. To se jim povedlo již ve skupině a stali se tak, alespoň pro mě, jasným favoritem turnaje. Skončili na prvním místě ve skupině, na druhém místě Storm Games Clan (předvedl již v minulosti pár pěkných míst na LAN turnajích) ze Slovenska. Na posledních dvou postupových místech skončily týmy Gateway Entertainment a Vision Gaming. Stejně jako ve skupině A i tady musely dva týmy vypadnout – pokemons a Cze POWER (fail) - to je prosím celý název týmu, nikoliv koment od naší redakce ;-)

Hned po odehrání skupin se začalo hrát playoff. Systém byl klasický, první a druhý z jedné skupiny hráli s čtvrtým a třetím z druhé skupiny. Již podle pavouka to vypadalo, že se ve finále utkají dva favoriti – Insenia.ESC a FreeWin.

Čtvrtfinále proběhlo bez jakýchkoliv nečekaných událostí. Velmi pěkný zápas sehrály celky Gateway Entertainment a nEophyte. Hra trvala 55 minut a doslova se přelévala z jedné strany mapy na druhou. Skončila vítězstvím celku GwE, kteří měli po celou hru menší výhodu. Všichni další favorité, jak je vidět podle tabulky, postoupili.

Semifinále poskytlo dva pěkné zápasy. První odehráli Insenia.ESC a Storm Games Clan. Vítězem se stal tým Insenia.ESC a jako první postoupil do finále. SGC si zahrají o třetí místo. V druhém zápase se utkali GwE a FreeWin. FreeWin i přes počáteční zaostání dokázal hru otočit ve svůj prospěch a na konci suverénně zakončil zničením nexusu. Moc pěkně zde zahrál Johnny a Aim, kteří celou hru otočili ve svůj prospěch a následně ji dokázali ukončit. Po tomto zápase byl jasné, kdo se utká ve finále a kdo bude hrát o bronz.

Souboj o třetí místo nabídl další vyrovnanou hru. Utkaly se celky GwE a SGC a připomněly si zápas ve skupině. Na level 1 jsme měli možnost vidět první "teamfight". Z něj vyšel vítězně tým GwE, který dostal 3 killy. Dva na Ahri, jeden na Rumbla. Potom už byla lane fáze poměrně rozhodnutá. Morgana z týmu SGC byla neustále gankovaná a do toho ještě měla co dělat se samotnou Ahri. Ovdovovač dokázal z výhody v early game vytěžit maximum a se skóre 11/1 se zasloužil velkým kusem o výhru jeho týmu. Hra byla prakticky rozhodlá ve 20. minutě.

Finále probíhalo pod kontrolou FreeWin. Tým měl převahu po celý zápas a držel jeho průběh pevně ve svých rukou. Hra skončila surrenderem ve 23. minutě ze strany Insenie.

Na závěr chci pogratulovat vítězům a poděkovat všem týmům za účast. Turnaj to byl pěkný, bylo odehráno spousta pěkných a vyrovnaných zápasů. Doufejme, že v budoucnu ještě pár týmů přibude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama