Ostatní Článek Na Arcane jsem musel cvičit víc než na jiné soundtracky, říká houslista Ray Chen

Na Arcane jsem musel cvičit víc než na jiné soundtracky, říká houslista Ray Chen

Giry

Giry

15. 7. 2023 00:11

Pokud v některé z epizod první řady Arcane uslyšíte houslové sólo, vězte, že ho má na starosti Ray Chan. Ten se nedávno ve videu rozpovídal o tom, jak probíhalo natáčení.

Reklama

Čtyřiatřicetiletý Taiwansko-Australský houslista přidává na svůj Youtube kanál videa, kde reaguje na různé hudební momenty. V tom posledním okomentoval všechna svá sóla ze soundtracku úspěšného seriálu Arcane. 

Hned na začátku zmínil, že si váží spolupráce s tvůrci seriálu, ale že musel vynaložit mnohem více času na cvičení, než tomu u jiných soundtracků obvykle bývá.

Poté dopodrobna probral jednotlivá sóla, která v seriálu můžeme slyšet - od úvodní scény na mostě, přes koncert v Piltoveru (kde mu francouzští animátoři ze studia Fortiche vytvořili jeho vlastní podobu), až po závěrečný song “What Could Have Been” ve spolupráci se zpěvákem Stingem.

Tleská mi i Heimerdinger. To považuju za jeden z největších úspěchů v kariéře.

Hudební oddělení Riot Games v tomto případě sáhlo po osvědčeném interpretovi. Ray Chen má totiž na svědomí houslové sólo také z populárního videa Awaken, které od vydání v úvodu roku 2019 na Youtube nasbíralo už téměř 120 milionů shlédnutí.

Zatím není jisté, jestli Ray Chan propůjčí své umění i připravované druhé řadě seriálu. Na seznamu interpretů už se ale určitě pracuje. Dokazuje to tento tweet hlavního tvůrce Arcane z letošního února.

Pokud vás zajímá další obsah od Raye Chana, doporučujeme sledovat jeho Youtube nebo Instagram. Na obou sítích je velmi aktivní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama