Phreak si dává pauzu od sociálních sítí, přicházely mu výhružky smrtí
i Zdroj: Robert Paul/Riot Games
Novinky League of Legends Článek Phreak si dává pauzu od sociálních sítí, přicházely mu výhružky smrtí

Phreak si dává pauzu od sociálních sítí, přicházely mu výhružky smrtí

Giry

Giry

16. 11. 2023 04:10

Bývalý esportový komentátor a současný člen balančního týmu League of Legends David "Phreak" Turley končí se svým komentováním balančních změn na sociálních sítích kvůli vzrůstající toxicitě.

Reklama

Phreak byl dosud na sociálních sítích velmi aktivní a většinu balančních změn, které se dostaly do hry, často komentoval. Na Redditu a Youtube vždy vysvětloval důvody, proč se v Riotu rozhodli všechny tyto úpravy vypustit do hry.

Jenže to nyní končí. Phreak zaznamenal výrazný vzestup toxicity v reakcích na jeho příspěvky, a proto minimálně v dohledné době přestane používat sociální sítě. Podle vlastních slov nechce hledat občasný užitečný komentář mezi spoustou výhružek smrtí. Zmínil to na začátku svého posledního videa.

Toxicita mířící na vývojáře hry se v posledních týdnech nezdravě rozrostla z různých důvodů. Například při tvorbě nedávných Coven skinů si hráči Syndry neodpustili nevhodné komentáře na tvůrce kosmetických doplňků hry, protože požadovali lepší kvalitu skinu na jejich oblíbenou šampionku. 

Podobně reagovali hráči, jejichž oblíbení šampioni dostali speciální custom skin do nedávno odhaleného desátého setu v Teamfight Tactics (například Jhin, Illaoi a další). Podle nich by tyto skiny měly vývojáři přenést i do League of Legends.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama