Představení týmů na Worlds - Severní Amerika
i Zdroj: Reece Martinez/Riot Games
eSport League of Legends Článek Představení týmů na Worlds - Severní Amerika

Představení týmů na Worlds - Severní Amerika

Reibl

Reibl

5. 10. 2023 17:42

Americký region se posledního většího úspěchu na Worlds dočkal právě v Koreji před pěti lety. Podaří se jednomu ze čtyř týmů překvapit s využitím nového formátu? Opět půjde o nesnadný úkol a fanoušci by neměli mít velké naděje.

Reklama

Americký region se dá považovat za nejslabší z velké čtveřice složené dále z Číny, Koreje a Evropy. LCS týmy sice pravidelně dokážou porazit minor regiony a v play-in části se jim obecně daří podle očekávání, jenže proti major regionům už je to horší. Letos americká liga vyšle zajímavý mix, který z historického hlediska dokázal vždy něčím překvapit.

Organizace NRG se v LCS ukázala už dříve, nyní ovšem přebírá štafetu po CLG. Paradoxně hned první split soupiska po změně majitele dokázala ovládnout. Malou nadějí týmu se stává pohled do minulosti, konkrétně na MSI v roce 2016, kde CLG dokázali vybojovat finále a velmi slušné druhé místo. Ano, CLG hrálo tehdy do karet několik událostí včetně dovolené u G2 a šťastného losu v semifinále. Skóre 7-3 ve skupinách jim ale nikdo neodpáře. Přesto se od NRG moc nečeká a papírově by tento celek neměl mezi TOP 8 projít.

Ani druhý americký seed v uplynulých letech na mezinárodní scéně nepodával dobré výkony. Od semifinálového úspěchu v podání Cloud9 z roku 2018 přišlo vyřazení v základních skupinách v letech 2019 a 2022. Jedno čtvrtfinále s odřenýma ušima z roku 2021 rozhodně moc nadějí nepřináší. Ostatně výkony z posledních dvou MSI, kde se C9 zúčastnili, hovoří za své. Tým se v roce 2021 nedostal do playoffs a letos nevyhrál ani jedinou mapu proti východním celkům. “Poslední naděje” amerického regionu může překvapit jen díky Blaberovi a Berserkerovi, kteří dlouhodobě podávají na LCS nadprůměrné výkony. Jenže ani to nejspíše nebude stačit na playoffs.

Team Liquid si po loňském roku prošel větší změnou. Angažmá korejsky hovořícího celku původně nepřinášelo tížené výsledky, přesto si TL dokázali vybojovat účast na Worlds. Summit stále patří mezi nejlepší topaře v laning fázi, Pyosik v závěrečných hrách zase nalezl formu z loňských Worlds. Jenže ani to v LCS nestačilo na finálovou účast a na Worlds to bude mít tým velmi složité. Jediným esem v rukávu se tak stává korejský původ hráčů a fakt, že se hraje prakticky na jejich domácí půdě.

Golden Guardians se dokázali za poslední rok hodně zvednout. Z jinak podprůměrného týmu se stal jeden z nejlepších celků v LCS. Zejména Licorice se vrátil do formy, jakou měl v roce 2018 na Worlds v dresu C9. Stixxay a Huhi si zase zahráli ono finále MSI za CLG. Zkušenosti tak hráči mají, avšak cílem týmu nebude projít mezi nejlepší osmičku. Nejdůležitější zápas roku pro GG se odehraje den před oficiálním začátkem Worlds, kdy americký tým vyzve evropské BDS. Šance na výhru v Bo5 sérii jsou slušné a následný průchod přes play-in už by mohl být lehčí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama