Riot zakázal vývojářům profitovat ze svých streamů, co k tomu vedlo?
i Zdroj: Robert Paul/Riot Games
Novinky League of Legends Článek Riot zakázal vývojářům profitovat ze svých streamů, co k tomu vedlo?

Riot zakázal vývojářům profitovat ze svých streamů, co k tomu vedlo?

Giry

Giry

22. 3. 2024 18:26

Někteří vývojáři z Riotu streamují a těší se velké oblibě u diváků. Proč jim organizace, pro kterou pracují, zakázala monetizovat jejich streamy?

Reklama

Riot Phreak na svém streamu komentuje balanční změny, Riot August často odhaluje zajímavosti z vývoje hry a Riot Mortdog neúnavně odpovídá na dotazy hráčů o Teamfight Tactics. A i když všichni na svých streamech baví tisíce diváků, v případě, že budou nadále vysílat hry od Riotu, nedostanou za své úsilí ani dolar.

Riot totiž zakázal monetizaci streamů svých vývojářů. A i když se to na první pohled může zdát nejen jako necitlivý zásah do životů zaměstnanců ale i jako nelogický zákrok proti propagaci vlastního produktu, nejspíše existuje jednoduché vysvětlení. Přišel s ním Daniel Song, který mnoha vývojářům pomáhal s nastavením streamů.

Podle něj se Riot bojí, aby vývojáři nevyužili své postavení k popularizaci svého streamu a poté vyměnili práci v Riotu za kariéru influencera. Riot by poté neměl kontrolu nad tím, jaké citlivé informace vývojáři na svém streamu zveřejňují.

Zároveň v případě, že by bývalý vývojář řekl či udělal něco nevhodného, diváci by si ho i nadále spojovali s Riotem v tomto špatném světle. Ideální ukázkou je streamer Blau (dříve Blaustoise). Bývalý zaměstnanec Riotu se na svém streamu například zeptal, “co je vlastně na incestu tak špatného?”

Riot se k monetizaci streamů svých vývojářů oficiálně nevyjádřil a neočekáváme, že by tak do budoucna učinil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama