Rozhovor s vítězkou Eurocosplay 2016 - Germia
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Rozhovor s vítězkou Eurocosplay 2016 - Germia

Rozhovor s vítězkou Eurocosplay 2016 - Germia

Little Panda

Little Panda

3. 1. 2017 16:21

Rozhovor s českou cosplayerkou Germií.

Reklama

Germii se na posledním ročníku soutěže Eurocosplay podařilo umístit na neuvěřitelném prvním místě a získala tak mezi českou herní a cosplayerskou komunitou velký respekt a obdiv. První příčku získala se svým cosplayem Anubis Pharah z oblíbené hry Overwatch.

Germia si přes svátky našla na naší redakci trochu času a podělila se s námi o své zážitky a sdělila nám plány do budoucna s menším rozhovoru. 

Rozhovor s vítězkou Eurocosplay 2016 - Germia
 Ahoj Germio, gratuluji k vítězství na Eurocosplayi a děkuji, že sis na náš rozhovor udělala čas. Vítězství v Eurocosplayi je úžasná zpráva pro všechny tvé fanoušky, ale i celou českou komunitu. 
Můžeš nám prozradit, jaké byli tvé pocity, když si při vyhlašování uslyšela své jméno?

Ahoj, děkuji za pozvání k rozhovoru. Byl to naprosto úžasný pocit a ohromné překvapení - dosud se na této soutěži žádný cosplay, který nebyl z většiny šitý (tedy brnění), neumístil. Ani jsem ve vysoké umístění či dokonce výhru nedoufala, snažila jsem se urvat co nejlepší příčku a upřímně bych byla hrozně spokojená, i kdybych se umístila do desátého místa. O tomhle se mi ani nesnilo.

 Jaké byly reakce komunity nebo třeba přátel a rodiny?

Reakce byly až ohromující! Česká komunita se neuvěřitelně semkla a fandilo mi tak velké množství lidí, až jsem z toho byla nervózní. Po výhře mi gratulovala snad celá česká cosplay komunita a půl komunity slovenské. Největší podporu jsem však měla opravdu od přátel, rodiny a vůbec mých nejbližších, kteří mé výhře hodně obětovali - čas, trpělivost a nervy.

 Dokázala bys nám říct, co tě dostalo až na 1. místo? Tedy v čem byl tvůj cosplay lepší než ten ostatních?

Podle všeho byl z pohledu porotců můj cosplay inovativní, pohyblivý, motorizovaný, dálkově ovládaný a dobře proporčně zpracovaný, dali mi přednost před mnoha nádherně propracovanými a vyšívanými kostýmy, které byly od začátků favorité. Ale lišili jsme se asi ve wow efektu a té nadstavbě v podobě výše popsaných netradičních vychytávek kostýmu.

 Kolik času ti zabrala výroba tvé Anubis Pharah?

Bylo to opravdu až 6 měsíců, z čehož dva měsíce jsem pracovala opravdu intenzivně, obětovala jsem doslova veškerý volný čas.

 Prozradila bys nám z čeho je tento cosplay vlastně vyroben?

Je to v podstatě většinou EVA pěna, kterou používá naprostá většina cosplayerů. Další materiály jsou například worbla, dřevo, skleníkové PVC a také látky na šité části.

Rozhovor s vítězkou Eurocosplay 2016 - Germia
 Když se trochu podíváš do minulosti, vzpomeneš si kdy jsi poprvé začala s cosplayem, o jaký cosplay šlo a jaké byly reakce tvého okolí?

S cosplayem jsem začala cca před dvěma lety a mým prvním kostýmem byla Vayne z League of Legends A právě velmi pozitivní reakce okolí mě přiměly vyzkoušet vyrobit další cosplay až mě koníček pohltil.

 Měla jsi někdy nějaký problém s výrobou svých cosplayů (nedostupnost materiálů atd...)?

Často se člověk setká s tím, že je nutné objednávat materiál ze zahraničí, pokud však člověk dobře ekonomicky pracuje, sežene již nyní téměř cokoliv.

 Na svém facebookovém profilu již přidáváš fotky svého nového projektu - Auriel. Máš i nějaké další plány do budoucna, co se cosplaye týče?

Auriel nyní vyrábím na soutěž v Monaku, kam byli pozváni jedni z nejlepších cosplayerů z Evropy a po této soutěži se plánuji vrhnout na úžasně zajímavou postavu Apollyon ze hry For Honor - tedy pořádné středověké brnění v zajímavém designu.

Příprava křídel Auriel
 A máš v plánu nějaké další akce, na kterých bys ráda své cosplaye převedla (české i zahraniční)?

Tento týden jsem byla pozvána do Lotyšska na Unicon jako přednášející a porotce cosplay soutěže, za měsíc pak jedu právě na soutěž do Monaka a akcí je tolik, že by se z mé odpovědi stal spíše TLDR článek. Každopádně kdokoliv by měl zájem se dozvědět o tom, na jakých akcích se vyskytnu, tyto informace najde na mé facebookové stránce v sekci Poznámky.

Pokud byste Germii rádi podpořili, najdete ji na facebooku, twitteru nebo instagramu.
DALŠÍ AKTUÁLNÍ NOVINKY
ORIGEN OZNÁMILI SESTAVU RIOT O NERFECH POPPY RADEON SOFTWARE RELIVE
 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama