Tierlist pro roli: Jungle - patch 7.2
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Tierlist pro roli: Jungle - patch 7.2

Tierlist pro roli: Jungle - patch 7.2

Giry

Giry

4. 2. 2017 17:51

Jací jungleři jsou v patchi 7.2 nejsilnější?

Reklama

Radek "Silluh" Hadamčik

 

si pro nás připravil další tierlist, dnes se podívá na roli jungle:

Následující tierlist jsem připravil pro roli, která má momentálně na hru podle mého názoru největší dopad - jungle. Současná meta poskytuje junglerům velké množství možností a mají větší vliv na hru, než tomu bylo dříve. Šampioni v jungli se převážně orientují na poškození, ale po postavení prvního ofenzivního předmětu mohou začít stavět předměty pro tanky a i tak rozdat slušné zranění nepřátelům. To je také hlavní důvod, proč mají jungleři v současnosti tak velký vliv na hru. Poměr rozdaného poškození s tím, kolik ho dokáží ustát není dobře vyrovnaný. Většina junglerů v metě navíc disponuje velmi silnou early-game a jsou silní už od prvních tří úrovní.


S Tier
Rengar

Jedná se o jednoho z nejvíce nenáviděných junglerů pro ADC a APC mainy. Tato šelma vám poskytne poměrně velké poškození už v early-game, ale od pěti killů se váš damage přesouvá do úplně jiné dimenze, takže vám pro IK (instant kill - okamžité zabití) nepřátelského carry stačí jeden až dva ofenzivní předměty a zbytek můžete stavět defenzivně (například Dead Man's Plate).

Jakmile skočíte na carry a tím pádem většinou do celého nepřátelského týmu, obrovskou výhodou se stává vaše ochrana proti příchozímu CC pomocí W - Battle Roar nebo popřípadě také ignorování nepřátelské schopnosti z předmětu Edge of Night.

Hlavní nevýhodou tohoto šampiona je situace, kdy vám nepřátelský tým nedovolí v early-game příliš mnoho a vy zůstanete pozadu. Rengarovi také nesvědčí herní styl, kdy se nepřátelský tým brzy sleze dohromady a hraje spolu. To mu nedovolí nabít si pasivku, jelikož je Rengar nemůže osamocené odchytávat.

Rengar je zkrátka založen na  skoku do nepřátelského týmu, ale jakmile si tento moment pohlídáte a vaše carry jsou připravená, nemá kočka moc velké uplatnění. Toto "pohlídání" ale určitě není jednoduché.

Vi

Vi je jednoduchá šampionka a také ideální příklad junglera, kterému stačí jeden ofenzivní předmět (společně s junglícím předmětem) a může bez obav stavět zbytek na tanka, a i tak rozdá slušné poškození. Ganky za Vi jsou velice efektivní už od doby, kdy se naučí všechny tři základní schopnosti. Po Summoner's Riftu se toulá jen málo šampionů, kteří proti ní mohou jít na counter gank.

Od šesté úrovně máte jisté CC bez nutnosti trefení, takže se jedná o skvělý a jednoduchý prostředek na engage - stačí si vybrat správného hráče.

Nevýhod na Vi moc nenajdete, možná snad jen to, že její powerspike nastává až ve chvíli, kdy si koupí Trinity Force - tedy druhý nejdražší předmět ve hře. Když na začátku zaspíte a budete předmět stavět dlouho, nebude pro nepřátele zase takový problém vás zabít.

Jakmile ale v early-game zajistíte několik killů, bude těžké vás zastavit a jedinou nevýhodou, která vám zbyde, se stane komunikace s týmem, který vás nemusí následovat do souboje (nebo popřípadě vaše vlastní urputnost, kdy se dostanete až moc daleko od svých spoluhráčů). Jedná se o velmi jednoduchého junglera a rozhodně jí doporučuji skrz celé spektrum divizí, všude dokáže dominovat a ovládat hru při správném zahrání.


A Tier
Kha'Zix

Bylo opravdu těžké rozhodnout se, kam zařadit tohoto junglera - jestli do S nebo A tieru, ale více se mi jeho pozice líbí zde. Jedná se o druhého junglera zaměřeného primárně na poškození v tomto seznamu a nebude poslední. Týmu dokáže poskytnout slušný damage už v early-game, dobrou kontrolu nad objectivy díky pasivce a ničení všech osamělých šampionů, ať už se jedná o tanka nebo ne. Nic moc jiného na Kha'Zixovi nehledejte. Obrovské poškození je to, proč si tohoto brouka do týmu berete.

Od toho si můžete také odvodit i jeho hlavní nevýhodu, kterou je samozřejmě výdrž. Kha'Zix těží z toho, že je nepřítel osamocený nebo mimo pozici. Jakmile se protivníci drží u sebe, je poměrně jednoduché jeho útok přežít a zabít ho. Sám toho totiž moc nevyrží.

Nenazval bych ho úplně jednoduchým šampionem, ale zároveň rozhodně není nejtěžší - obtížnost ovládání Kha'Zixe bychom našli na jakémsi pomyslném středu. Dobrý hráč tohoto junglera musí mít přehled o tom, kdy si může dovolit skočit do nepřátel a kdy se držet opodál. Proti většině junglerů můžete jít i poměrně jednoduchý counter-jungle a z toho vytěžit další výhodu pro váš tým.

Lee Sin

Tentokrát se přesouváme k dlouhodobě populárnímu junglerovi s poměrně nízkým winratiem, jelikož se jedná o velice komplikovaného junglera a rozhodně jednoho z nejtěžších, co se mechanik týče. I přes jeho nedávný nerf na ultimátce je to stále hodně hraný šampion a nemůžeme se divit. Poškození na R totiž není to, co ho dělá silným. Díky Q máte slušnou kontrolu nad objectivy a pokud si dobře načasujete druhý zásah Q a smite, je téměř nemožné vás outsmitnout, a proto se právě za tohoto šampiona velice dobře kradou draci a baroni.

Jeho nevýhoda je rozhodně velká mechanická náročnost. Tento šampion vám poskytuje tak moc poškození a mobility, jak dobře ho umíte. Rozhodně ho nedoporučuji pro začátečníky a hráče, kteří nemají dobrý přehled ve hře. Dále se dá nevýhodou nazvat i to, že existuje několik možností, co za Lee Sina stavět a měli byste u něj správně volit build. Někdy se snažíte napodobit Inseca a odkopávat nepřátelské carry do vašeho týmu, jindy zase hlídat vlastní tým a odkopnutí si nechávat na ochranu carry.


B Tier
Zac

Řekl bych, že toto je základní jungler pro všechny, kteří se ve hře moc nevyznají, a chtějí se naučit hrát junglera. Tento jednoduchý šampion se také jako první z našeho seznamu řadí do role čistého tanka, který zpravidla nestaví ofenzivní předměty. Vaše základní poškození dokáže samo o sobě rozdat slušné zranění, a v týmových bitvách se tak budete soustředit hlavně na udělování CC a tankování příchozího poškození. Jakmile se naučíte E - Elastic Slingshot, držíte v ruce nástroj na jednoduché ganky, proti kterým se poměrně těžce brání. Nepřátelský tým nemůže pokládat wardy moc hluboko, takže vám stačí skočit z dálky a pomáhat tak v early-game svému týmu.

V porovnání s ostatními junglery v tomto seznamu nemáte moc velké poškození - to necháte na svých spoluhráčích, vy poskytujete hlavně CC. Také musíte počítat s counter-gankem a vyhodnotit, zda 2v2 vyhrajete nebo ne.

Hecarim

Rozhodl jsem se, že právě tímto koníkem ukončíme tento tier list. Hercarima můžeme porovnat s Vi, co se týká předmětů, které se za ně staví. I na Hecarima je důležité postavit Trinity Force, takže znovu platí, že v situaci, kdy tohoto junglera odsunete do pozadí v early-game, těžko se pak z této nevýhody dostává. Za tohoto šampiona se snažte v early-game vytvořit dostatečný tlak a dostat svůj team do výhody, abyste toho mohli v mid-game využít a do late-game se ideálně nedostat. Čím dále postupuje hra, tím slabší se Hecarim stává.

Z vašeho základního poškození se nikomu hlava nezatočí, ale stále disponujete kombinací CC + slušný damage, takže v early-game se za poníka gankuje poměrně jednoduše a díky jeho vysoké mobilitě už od prvních úrovní mu to jde celkem snadno.

Další výhodu můžeme přičíst faktu, že se jedná o jednoduchého šampiona a není nějak mechanicky náročný. Navíc patří do té skupiny junglerů, kterým stačí pouze jediný ofenzivní předmět a zbytek staví defenzivně.

Velkou nevýhodou Hecarima je závislost na early-game, která může vyústit v situaci, kdy vás nepřátelský tým prostě předežene. Proto jsem se rozhodl zařadit tohoto šampiona až na toto místo. Všichni ostatní z tohoto seznamu mají větší přednosti, které Hecarim prostě nedožene, ale stále se jedná o nenáviděného junglera a ne vždy je příjemné proti němu hrát.

Pokud se vám na tier listu něco nelíbí, rád si vyslechnu, o co jde a můžeme vše prodiskutovat na mojí fanpage . Na listu by vám asi mohl chybět Warwick, Elise, Graves nebo například Shaco, ale nemyslím si, že jakýkoliv jiný šampion, co se hraje v jungli, by si zasloužil vyšší příčku, než šestice junglerů, které jsem vybral.


DALŠÍ AKTUÁLNÍ NOVINKY
SEWN CHAOS SKINY NEVYJDOU NOVÉ BLOOD MOON SKINY LENOVO LEGION BRZY V PRODEJI
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama