Tierlist pro roli TOP - patch 7.3
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Tierlist pro roli TOP - patch 7.3

Tierlist pro roli TOP - patch 7.3

Giry

Giry

11. 2. 2017 14:55

Jací topaři jsou v patchi 7.3 nejsilnější?

Reklama

Radek "Silluh" Hadamčik

 

si pro nás připravil další tierlist, dnes se podívá na roli TOP:

Tentokrát jsem se rozhodl vyzkoušet nový styl psaní tohoto tierlistu, abyste mohli vybrat, který z nich se vám zdá lepší. Podle toho se také zařídím při psaní příštích tierlistů.

Nicméně teď už k horní lince. Na TOPu je vzdálenost od věže k věži delší než na midu, a proto si musíte dávat během ganku větší pozor a snažit si hlídat minimapu a vizi, abyste minimalizovali efektivitu nepřátelského junglera. Hrají se zde různí šampioni, někteří jsou založeni na splitpushi od mid-game a další na teamfight.

Jakmile zatlačíte linku k nepřátelské věži, nedoporučuje se zdržovat se tam - akorát dáváte možnost jugnlerovi na gank. Ať hrajete jakéhokoliv topaře, doporučuji teleport - ten vám pomůže i na lince, pokud se nepřátelům podaří vás zabít, díky teleportu vám věž nezabije miniony a vy nepřijdete o zlato a zkušenosti. Samozřejmě je ideální pro pomoc týmu v případném přečíslení.


S Tier
Maokai

I přes nerf mastery

Courage of the Collossus

se pořád jedná o jednoho z nejlepších topařů, které ve hře najdete. Mluvíme zde o šampionovi s největší hrozbou Teleportu.

Výhody

: Dobré porovnání poškození a výdrže, jednoduché CC s nízkým cooldownem, takže dokážete kompletně zaměstnat a často i zabít ADC (nebo jiný důležitý cíl) v soubojích, silný TP potenciál, jednoduché zabíjení vln minionů, jednoduchý šampion na hraní.

Nevýhody

: Od mid-game vás mohou někteří šampioni lehce ukitovat a vy se k nim nedostanete. Občas se setkáte s problémovou fází na lince proti ranged šampionům.

Camille

Nedávno jsme v patchi mohli vidět nerfy tohoto šampiona, a proto se možná divíte, proč je tak vysoko v tier listu. Tyto nerfy nezasáhly vůbec nejsilnější vlastnosti Camille, moc jí tedy neoslabily. Upozornil bych jen, že se jedná o mechanicky náročného šampiona.

Výhody

: Vysoká mobilita, která vám poskytuje možnost uhýbat skillshotům nebo vrátit se zpět do bezpečí po agresivním manévru. Celková mobilita díky jejímu E je ohromná. Disponuje také jednoduchým zabíjením vln minionů a dobrou výměnou zranění na lince díky pasivce. Ultimátku Camille považuji za jednu z nejlepších schopností, kterou v této hře najdete - máte jisté zajištění cíle na krátkou dobu a jeho separování s tím, že nemá jak tuto oblast opustit.

Nevýhody

: Větší náročnost na zahrání, dobrá převážně od mid-game a do late-game. Hodně banovaný šampion, takže šance, že si jí zahrajete, moc velká není.


A Tier

Pantheon

Budete se možná divit, že si zde tento šampion našel místo, ale tento list opakovaně píšu pro co největší spektrum hráčů (Bronze - Dia) a na všech těchto úrovních je Pantheon hratelný. Hráči proti němu stále neumí hrát, jelikož jeho poškození je větší, než čekají, a tak vám Pantheon dokáže vyhrát i slušnou porci her jen díky nezkušenosti protihráčů. Tak šup, můžete si hrát na Herdyna.

Výhody

: Velké poškození, ultimátka na dlouhou vzádlenost vám pomůže dobře roamovat už na nižších úrovních, extrémně silná early-game, ve všech fázích hry je jednoduché zničit carry během okamžiku, jednoduchý na zahrání.

Nevýhody

: Nejste tank, takže bude jednoduché vás zabít a váš tým postrádá přední linii, od mid-game váš potenciál upadá.

Fiora

Tento šampion má opravdu velký potenciál. Jakmile na Fioru dostanete předměty, dokážete rozdávat větší poškození než by mělo být legální. V late-gamu bude váš split-push těžké zastavit. Opět se nejedná o nejjednoduššího šampiona - pozor na to.

Výhody

: Po postavení důležitých předmětů je opravdu těžké vás v duelu zabít nebo alespoň výhodně vyměnit nějaký ten šťouchanec, díky pasivce se lehce postavíte i tankům. Ultimátka může zajistit výhru i v souboji 1v2.

Nevýhody

: Složitý šampion na zahrání, trvá dlouho, než se dostanete ke svým důležitým předmětům a bez nich nejste tak dobří. Složitější proti ranged šampionům. Nejste tank a i přes W bude lehčí vás ganknout v early-game a tím vás dostat do nevýhody, ze které se již nevyhrabete.


B Tier

Jayce

První ranged šampion ze seznamu a už teď vím, že se někomu nemusí líbit jeho umístění v B tieru. Berte to tak, že jsem ho zařadil do TOP 5 a ne jako béčkového šampiona. V soloQ vám Jayce poskytne velké množství poke a to je často klíč k úspěchu. Jediné, čeho se musíte držet při poke kompozici v týmu, je nezačínat souboje o draky, věže atd. v případě, že nejsou úplně volně k mání. Využijte svůj poke k vystrnadění nepřátel z místa. Kromě poke máte také vysoké melee poškození, to se hodí hlavně ve fázi na lince.

Výhody

: Ranged šampion s pokem, jednoduchá fáze na lince, dobře se s ním kontrolují objectivy, dobrý burst v melee formě, jednoduchý na hraní

Nevýhody

: Jayce není tank a váš team opět může postrádat přední linii, musí využívat poke, aby byl efektivní, poměrně náchylný na gang. Nautilus Další šampion závislý na mastery

Courage of the Collossus

 i přes jeho nerf. Bohužel se dostal až na toto místo, ale rozhodně ho doporučuji pro nové hráče na topu. Jedná se o bezpečný pick, který dokáže dost pomoct týmu, ovšem samotný Nautilus jen těžko potahá celou hru.

Výhody

: Obrovské cc, efektivní výměny zranění na lince díky dobré práci s collossusem, zastavení cíle díky ultimátce, dobrá iniciace skrz Q, jednoduchý na zahrání, dobré odchyty a teamfight.

Nevýhody

: Není to carry pick což znamená, že kolem sebe potřebuje tým více, než ostatní topaři. Je dost závislý na týmu, těžké hraní proti ranged šampionům, musí si dávat pozor na poke a range kompozice - je pak poměrně jednoduché ho ukitovat.


Na závěr bych rád upozornil, že tento tierlist je pro co největší spektrum hráčů (Bronze - Dia) a jedná se o TOP 6 šampionů. Označení S, A, B tier je pouze pro přehled, abychom rozdělili, kdo je na jaké pozici. Také je nutno říci, že se jedná o soloQ picky a ne o tierlist pro týmové hraní. Snažím se o kompromis mezi tím, co může šampion poskytnout týmu, jak na tom je v porovnání s metou a následně hodnotím jejich obtížnost na zahrání.

Pokud se vám na tier listu něco nelíbí, rád si vyslechnu, o co jde a můžeme vše prodiskutovat na mojí fanpage .

Prosím, dejte vědět do komentářů, jestli preferujete souvislý text jako u minulých tierlistů, nebo takto heslovitě vypsané výhody a nevýhody.
DALŠÍ AKTUÁLNÍ NOVINKY
PATCH 7.3 - ZMĚNY VE HŘE FAKER BOŘÍ REKORDY NA TWITCH REWORKY PRO ROK 2017
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama